- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Forsikringsselskaber vil tjene kassen på ferierejser

Det kan komme til at blive rigtig dyrt, hvis man efter nytår kommer til skade i udlandet og skal fragtes hjem. Faktisk kan det koste flere hundredtusinde kroner at blive alvorligt syg på ferien. ”Et ambulancefly koster mindst 250.000 kroner. Og er man slemt tilredt, kan det komme op på 450.000 kroner. Så det kan blive ganske dyrt”, siger underdirektør Jakob Bender fra Europæiske Rejseforsikring.

Det gule sygesikringsbevis vil heller ikke dække hospitalsbehandling i flere europæiske lande uden for EU i det nye år. Så går ferien til f.eks. Kroatien eller Tyrkiet, skal man altså selv betale sin rejseforsikring i modsætning til i dag.

Alle landets store forsikringsselskaber regner med at komme til at sælge markant flere forsikringer. ”Vi har allerede øget salget af årsforsikringer med 25 procent og regner med, at det nok kommer op i nærheden af 35 procent omkring årsskiftet”, siger Jakob Bender fra Europæiske. En årsforsikring omfatter i dag alle familiens ferierejser i Europa i løbet af et år.
Jakob Bender regner med, at alene Tyrkiet vil give mange flere kunder, idet Tyrkiet er et af danskernes foretrukne rejsemål. Han tror også, at der vil være en stor stigning i kunder blandt dem, som tager på skiferie, når hjemtransport ikke længere er dækket af sygesikringen.

Tryg har besluttet at hæve prisen på en årsforsikring fra 190 kroner til 275 kroner, mens Europæiske regner med en stigning på cirka 15 procent fra de nuværende 429 kroner. Til gengæld vil deres forsikringer også dække blandt andet Tyrkiet samt hjemtransport overalt i Europa.

(Politiken, d. 30. juli, 2007)

Skrevet af