- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Delte meninger i rejsebranchen om Sterling

Ét af Danmarks største erhvervsrejsebureau sælger mere Sterling end i fjor; et andet har bedt Sterling om garanti for dets fortsatte drift og andre anbefaler sine kunder at booke Sterling med egne kreditkort.





Sterling – det næststørste flyselskab i Danmark – har ikke overbevist rejsebureauerne om, hvor økonomisk sikkert forankret det islandsk-ejede lavprisselskab er.



Det viser en rundringning til fire af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, Take Off foretog torsdag formiddag.

Baggrunden var, at det store norske erhvervsrejsebureau, Berg-Hansen, i går meddelte, at man har stoppet salget af gruppebilletter til Sterling (hvilket Take Off skrev om i morges).



Til Take Off siger adm. direktør Sophie Hulgard fra Carlson Wagonlit Travel i Danmark:



”Vi har et møde med Sterling på mandag, hvor vi har bedt dem fremlægge dokumentation for deres økonomiske situation og deres nuværende ejerforhold. Samtidig har vi bedt Sterling om en garanti for deres fortsatte drift.”



”Det er en meget kedelig situation, at Sterling hidtil har ignoreret de verserende rygter. CWT har nægtet at gå i panik, men nu må vi forvente, at der kommer noget fra Sterlings side. Det er trods alt dem, der er under pres.”



”Vi vurderer situationen hos Sterling fra dag til dag, men det er vanskeligt at finde ud af, hvad situationen hos Sterling reelt er, da de ikke selv kommer med udmeldinger – bortset fra at alt er fint og vi kan roligt sælge løs.”



”Sterling har overhovedet ikke været i stand til at berolige os, det er forkert af dem. De har slet ikke været proaktive i dette spørgsmål, og det må ændre sig ved mødet på mandag,” siger Sophie Hulgard.



Take Off: ”Hvad er det der skal til på det møde på mandag? Skal Sterling fremlægge et kontoudtog?”



Sophie Hulgard: ”Det vil jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt. På mødet på mandag forventer jeg, at Sterling fremlægger tingene så det står klart for os, hvad situationen er hos dem. Og så må vi vurdere på det grundlag.”



Og nordisk direktør for Danmarks største erhvervsrejsebureau, BCD Travel, Thomas Lundberg, siger:



”Vi orienterer kunderne om den forøgede risiko. Vi optræder som agenter, det vil sige, at hvis Sterling måtte indstille flyvningerne, er BCD ikke ansvarlig. Men selvfølgelig vil vi forsøge at hjælpe vores kunder.”



”Vi oplyser også til vores kunder, at de i nogle tilfælde kan sikre sig ved at betale med deres eget kreditkort. Dermed ”hænger” kreditkortselskaberne på omkostningen til billetten. Men det er altså en meget ”langhåret diskussion” med kreditkortselskabernes ansvar,” siger Thomas Lundberg.



Heller ikke det store VIA Travel er stoppet med at sælge Sterling-billetter. Tværtimod.



”Vi har solgt Sterling hele tiden. Vi er i dialog med Sterling om afregning, om det skal være via BSP eller faktura. Og vi booker gerne Sterling via kundernes egne kreditkort,” siger adm. direktør i VIA Travel Danmark, Sys Hansen.



”Vi har bestemt interesse i at have Sterling – også af hensyn til konkurrencen,” siger Sys Hansen og tilføjer:



”Faktisk er vores salg af lavprisselskaber som Air Berlin, Easyjet og ikke mindst Sterling steget op mod 25 % i år sammenlignet med i fjor.”



Og formanden for erhvervsrejsebureauernes fraktion i Danmarks Rejsebureau Forening, Vejle Rejsers adm. direktør, Ole Svendsen, siger til Take Off:



”Vejle Rejser boykotter bestemt ikke Sterling, det er business as usual. Men vi beder kunderne betale Sterling-billetten med deres eget kreditkort. Så hvis der måtte ske noget med Sterling, hvad vi selvfølgelig ikke håber, bliver billetten et mellemværende mellem kunden og Sterling.”



”Men vi har ikke drøftet Sterling-problematikken mellem medlemmerne af DRF’s erhvervsrejsebureau-fraktion,” siger Ole Svendsen.



HB og CP

Skrevet af