- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Uvejret åbnede hotel før tid

Søndagens kraftige snevejr i Danmark ramte ikke mindst Københavns Lufthavn og betød op mod 4.000 strandede passagerer. Bl.a. måtte passagererne på SAS’ afgang søndag til Chicago på hotel, inden de formentlig kommer af sted i dag, tirsdag. SAS skulle derfor bruge masser af hotelværelser til bl.a. disse passagerer – og det betød, at Quality Airport ...

Søndagens kraftige snevejr i Danmark ramte ikke mindst Københavns Lufthavn og betød op mod 4.000 strandede passagerer. Bl.a. måtte passagererne på SAS’ afgang søndag til Chicago på hotel, inden de formentlig kommer af sted i dag, tirsdag.
SAS skulle derfor bruge masser af hotelværelser til bl.a. disse passagerer – og det betød, at Quality Airport Hotel Dan i Kastrup måtte forkorte sin planlagte lukning i julen og nytåret.”Vi lukkede efter planen den 20. december og skulle genåbne mandag (i går, red) eftermiddag. Men SAS ringede søndag midnat hjem til mig og spurgte, om vi kunne hjælpe med de mange strandede passagerer. Det ville vi naturligvis gerne, så i løbet af natten fik vi hasteindkaldt personalet og åbnet hotellet for at tage imod passagererne, der optog alle vore 228 værelser. Vi fik skaffet mad og drikke, passagererne var glade og SAS-personale fra lufthavnen var på hotellet for bl.a. at underrette passagererne om udviklingen i vejrliget,” fortalte hoteldirektør Tommy Rosendahl fra Hotel Dan mandag aften til Take Off.Tommy Rosendahl tilføjer, at når det endelig skulle være, var det dejligt med ekstrabelægningen i januar ”som er årets sløveste måned.”Mange tusinde flypassagerer har det sidste døgns tid været på hotel, fordi flyene ikke kunne komme af sted. Alene SAS aflyste søndag og mandag over 100 afgange pga. det kraftige snevejr. Men ikke alle var lige heldige – op mod 1.000 passagerer måtte tilbringe natten i lufthavnens transitområder.“Vi forventer at trafikken bliver afviklet normalt i løbet af i morgen,”(i dag, tirsdag) siger underdirektør i Københavns Lufthavne, Merete Rønde. CPH’s hjemmeside, cph.dk, opdateres løbende med information om trafikken.

Skrevet af