- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Medie: Icelandair vil ikke samarbejde med Sterling (opdateret)

Ledelsen i Icelandair har meddelt selskabets ejer, at Icelandair bør fortsætte samarbejdet med SAS frem for at indlemme Sterling. Var det sket, havde SAS afbrudt samarbejdet med Icelandair.

Planen om et tæt samarbejde mellem islandsk-ejede Sterling og Icelandairs moderselskab er opgivet, efter en samlet ledelse i Icelandair har krævet overfor selskabets ejer, FL Group, en fortsættelse af det mangeårige samarbejde med SAS, oplyser nyhedsbrevet Travel People torsdag.FL Group, der i dag var forventet at meddele Fondsbørsen i Reykjavík om køb af Sterling, havde skitseret et fusionslignende samarbejde med Sterling, der skulle gøre det danske lavprisselskab endnu større, end det allerede er efter overtagelsen af med Maersk Air i sidste måned.Da de islandske fusionsplaner blev kendt i sidste måned, meldte koncernchef i SAS, Jørgen Lindegaard, at et samarbejde mellem Icelandair og Sterling ville være ensbetydende med et brud på samarbejdet med SAS.

Det var udtalelsen fra Lindegaard, der, ifølge Travel People, fik ledelsen i Icelandair til stille kravet overfor selskabets ejer om fortsat samarbejde med SAS.ÆNDRINGER I FL GROUPS-LEDELSE

Efter et bestyrelsesmøde onsdag i FL Group bekræftede

bestyrelsesformand Hannes Smárason, at han bliver adm. direktør efter Ragnhildur Geirsdóttir.

Ny formand for bestyrelsen er Skarphéðinn Berg Steinarsson, der i forvejen var medlem af bestyrelsen, og er adm. direktør i investeringsselskabet Baugur, der i fjor købte stormagasinet Magasin i Danmark og for nogle måneder siden Illum.FL Groups højtprioriterede investeringer opdeles i tre områder – og FL Groups luftfart- og turist-grupper opdeles i to datterselskaber.Icelandair Group skal tage sig af flyvninger med bl.a. Icelandair – med Jón Karl Ólafsson, Icelandairs adm. direktør, som øverste chef.Og firmaerne, som har med indenlandsk turisme i Island at gøre – Air Iceland, Iceland Tour, Icelandair Hotels, Iceland Travel, Reykjavik Excursions og Icelandair-Hertz Car Rental – kommer ind under FL Travel Group med Þorsteinn Örn Guðmundsson, en vicepræsident fra FL Group, som koncernchef.GIK I PROTEST MOD KØB AF STERLING

34-årige Ragnhildur Geirsdóttir tiltrådte officielt i juni i år som adm. direktør for FL Group. Hun gik af tirsdag, fordi, skrev Travel People, at bestyrelsesformand Hannes Smárason for Icelandair-gruppen handler totalt egenrådigt i det forestående opkøb af Sterling.Prisen på 1,5 mia. danske kroner kan Icelandair aldrig forrente, siger hun; det beløb er langt over Sterlings reelle værdi. Hun anser, at det bliver svært at få økonomisk balance i Sterling.

Skrevet af