- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Oliepriser kan tvinge SAS’ billetpriser op

Luftfartsselskabernes indtjening er i øjeblikket stærkt svækket af de skyhøje oliepriser, og det kan betyde, at SAS er tvunget til at indføre et nyt olietillæg på billetpriserne. Det vurderer chefanalytiker i Enskilda Securities, Jeff Saul. Han siger til nyhedsbureauet Direkt, at såfremt prisen på råolie holder sig over 55 dollar pr. tønde, bliver SAS tvunget til at reagere, selvom han forventer, at SAS vil se april an, før der træffes nogen endelig beslutning. Mandag formiddag kostede en tønde olie 56,50 dollar.
Hos SAS tager man dog olieprisernes udvikling i stiv arm: ”Vi følger nøje med i hvad der sker, men tidshorisonton for vores beslutninger kan ikke begrænses til en uge,” siger Björn Tibell, manager for SAS Group Investor Relations til nyhedsbureauet Direkt.
British Airways har meddelt, at der ikke foreløbig er planer om at hæve priserne, mens lavprisselskabet Virgin ifølge Wall Street Journal barsler med prisstigninger. På det amerikanske marked har Continental, United Airlines og US Airways netop hævet deres priser.
(Børsen, 22/3)

Skrevet af