- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Dementerer rygter om BA-bud på American Airlines

Kilder dementerer rygter om et forestående bud på UAS’s største flyselskab

British Airways og Goldman Sachs Investment Banking har ingen aktuelle planer om at byde på aktierne i selskabet AMR Corp. Der er moderselskab for American Airlines. Det ansete tidsskrift BusinessWeek bragte ellers rygterne om et forestående opkøb i sin klumme ”Inside Wall Street” i sidste uge, og det fik aktiehandlerne til at sende AMR-aktien i vejret.

Ifølge rygterne skulle et bud på overtagelsen af American Airlines have lydt på omkring 65 mia. kr., men kilder tæt på British Airways og Goldman Sachs har dementeret, at der skulle være aktuelle planer om at overtage den amerikanske carrier.

Amerikansk lov forbyder udenlandske interesser at eje mere end højest 25 % af amerikanske flyselskaber, og British Airways’ indflydelse ved en overtagelse ville derfor blive begrænset.

American Airlines har en flåde på i alt 672 fly, hvoraf ca. 300 er aldrende MD80-modeller, som skal udskiftes indenfor de nærmeste år. Selskabet havde sidste år et overskud på små 1,4 mia. kr., efter et underskud i 2005 på små 5,2 mia. kr.

Skrevet af