- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Kvinder på manderejser

Flere og flere kvinder efterspørger aktiv ferie med f.eks. trekking eller mountainbike.

Kvinderne er ved at overtage machoferien fra manden.
Det mærker man i stigende grad i rejsebranchen – bl.a. hos Jens Ole Aaris fra Ruby Rejser, som har arrangeret aktive rejser i over 30 år.
”Der er rejsetyper, hvor vi tidligere kun så mænd. Nemlig mere ekspeditionsagtige rejser som hytte til hytte-ture, hvor man gik over fjeldet med oppakning og overnattede i hytter eller i værste fald snehuler. Turene varede typisk en uge og foregik i en nationalpark i Norge. Dengang for 25-30 år siden var der ingen piger med,” fortæller Jens Ole Aaris.

I dag ligger kvindedeltagelsen på mellem 50 og 80 procent på de såkaldte mandeture.
”For fem år siden begyndte det for alvor at tippe over, så kvinderne kom i flertal. Det skal dog siges, at det har de hele tiden været på vores vandreture. Forklaringen kan være, at der er guider på vores vandreferier. Der er ofte tale om modne kvinder, som gennem et langt liv har været vant til aktiv ferie, men så er manden enten faldet fra, blevet et skravl, eller de er blevet skilt. Kvinderne har været vant til, at manden har taget teten og har måske ikke lyst til at rejse alene. Derfor kan de godt lide en organiseret tur, mens mændene har haft et netværk, hvor de selv organiserede ture,” siger Jens Ole Aaris fra Ruby Rejser.

(Politiken, d. 24. november, 2007)

Skrevet af