- STANDBY.dk - https://standby.dk -

60 års fødselsdag

Fredag den 6. maj fylder turistmanden Jørgen Hansen 60 år.

Jørgen Hansen er en nestor i dansk turisme. han er fra Kolding og cand.mag. i fransk og historie fra Aarhus Universitet. Næste år kan han fejre 40 år i turismebranchen.

 

Han startede i 1972 som guide og sommerassistance på Turistbureauet i Aarhus og fortsatte i 1981 til Svendborg, hvor han blev souschef i rejsebureauet Dantourist A/S. 1984 blev han turistchef i Randers, og tre år senere direktør i det nystiftede Turismens Fællesråd i København.

 

I 1993 sagde han ja til at blive Danmarks turistchef i Tyskland, Østrig og Schweiz, og efter fem år i Hamburg kom han til Nordjylland som direktør i det regionale turismeudviklingsselskab i Viborg og Nordjyllands Amter, Midt-Nord Turisme, med base på herregården Skeelslund ved Aabybro.

 

Ringen blev sluttet, da han i 2005 blev turistdirektør i Aarhus. I 2009 etablerede han rådgivningsvirksomhed, hvor han bistår danske og tyske turistaktører. Blandt firmaets danske kunder er VisitNordjylland, Netværk Limfjorden, Turistgruppen Vestjylland, Hotel Koldingfjord og Danske Kroer & Hoteller.

 

I 1992 kom hans debatbog ”Midt i en turisttid”,i 2008 ”Danmarkshistorier, 100 fortællinger fra Margueritruten”, og i fjor ”Fra Julemærkesanatorium til internationalt hotel”.

Skrevet af Flemming Juul

60 års fødselsdag

Posted By Flemming Juul On In Nyheder | No Comments

Bureauchef Bent F. Christiansen, Dane Travel, fylder 60 år den 14. marts.

Bent F. Christiansen blev i 1966 elev Wilson & Co. Rejsebureau og i 1972 billetchef i bureauet, som nu var blevet til Rejsecentret. Han har været reservationschef  hos Lufthansa i København i godt fem år og siden passagerchef samme sted i godt ni år.

 

Han har haft flere tillidshverv i den danske rejsebranche som formand for Danmarks Rejsebureau Forenings IATA-fraktion. Formand for IATAs Agency Programme Joint Councis (APJC) og repræsentant i forskellige internationale fora. En tid var han også Rejseankenævnsrepræsentant.

 

Han har undervist danske rejsebureaumedarbejdere på Lufthansa’s internationale skole i Seeheim, og han har været formand for uddannelsesudvalget i rejsebureauforeningen og  leder af dennes IATA-UFTAA-uddannelse.    

 

Efter nogle turbulente år har han nu fundet fast grund under fødderne som bureauchef hos Danmarks nyeste consolidator: Dane Travel A/S, hvor han yder teknisk hjælp og service til en række rejsebureauer, som ikke selv har IATA-licens.

 

 Dane Travel markerer dagen med en reception torsdag, den 12 marts kl. 15:00 – 18:00 i de nye lokaler Nytorv 7, pakhuset,  i København.

Skrevet af Flemming Juul