- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Thykier: Sterling er en rotterede

Det konkursramte flyselskab Sterling skal sælges videre i en samlet pakke til en enkelt køber, mener kurator. Personligt ville DRF's direktør ikke give en krone for Sterling.

Kuratorerne, der i disse dage behandler det konkursramte Sterling, arbejder på at få solgt flyselskabet i én samlet pakke.



Det fortæller Advokat Søren Fogh, der sammen med to andre kuratorer behandler Sterlings konkursbo.



Han forklarer sin udmelding med, at hvis en køber skal kunne overtage Sterlings slot-tider, skal flyselskabet sælges til det, man betragter som et nyt luftfartsselskab.



“Ellers kan vi ikke få lov til at give slots videre til en ny bruger. Det vil sige, at vi ikke kan sælge kundekartoteket det ene sted hen og medarbejderne et andet sted og landingstilladelser et tredje sted. Det skal sælges som en samlet pakke,” siger Søren Fogh.



Den udmelding undrer Lars Thykier (foto), der er direktør for Danmarks Rejsebureau Forening.



“Jeg ville ikke give en krone for at købe Sterling som en samlet forretning. Det eneste interessante ved Sterling er kundedatabasen og kontorbygningerne. Jeg skulle nærmest have penge for at overtage den forretning. Sterling er en rotterede. Det, de har lavet, er ikke gennemskueligt, og derfor risikerer man at købe en masse forpligtelser, som man reelt ikke kan vide noget om, før det er for sent, fordi man køber boet som beset,” siger Lars Thykier.



Han vurderer, at kundedatabasen og kontorlokalerne samt software har en værdi på op mod 50 millioner kroner. Og det er endda højt sat, vurderer han.



“Selvom det lyder billigt for et helt flyselskab, er det altså ikke et røverkøb. Hvis jeg skulle købe et flyselskab ville det være alle andre selskaber end Sterling,” siger Lars Thykier.



Men ifølge Søren Fogh kan heller ikke kundekartoteket sælges separat. Kartoteket består af oplysninger om de kunder, der gennem tiden har købt billetter hos Sterling. Og de personfølsomme oplysninger kan ifølge Søren Fogh ikke bare sælges for sig selv, da det er i strid med databeskyttelseslovgivningen. Oplysningerne må kun sælges, hvis Sterling bliver købt som en forretning.



Blandt de potentielle købere, der rygtes at have interesse i at købe Sterling, er det norske flyselskab Norwegian, det tyske Air Berlin, Easy Jet og milliardæren Karsten Ree, der i oktober tjente 2,1 milliarder kroner på at sælge den blå avis til amerikanske eBay.



De røde Sterling-fly er ikke med i et køb af flyselskabet, da de er leaset af 11 forskellige selskaber.

Skrevet af