- STANDBY.dk - https://standby.dk -

A.P. Møller-Mærsk får minihotel til lederuddannelse

Med 32 hotelværelser og mødefaciliteter til 80 personer tager A.P. Møller-Mærsk til efteråret eksklusiv kursusejendom ved København i brug. Kendt ansigt fra hotelbranchen bliver direktør for den nye facilitet.

Hoteldirektør Helena Thomsen (foto) er fra næste måned direktør for kursuscentret Rolighed på strandvejen i Skodsborg nord for København. A.P. Møller købte landstedet i efteråret af ”Fonden af 28. maj 1948." Fonden, der skal støtte Det konservative Folkeparti, har Bella Centers adm. direktør, Arne Bang Mikkelsen, som formand. Den smukt beliggende ejendom ved Øresund blev i 2009 vurderet til 28,5 mio. kr.

 

Helena Thomsen bekræfter takeoff.dks oplysninger: ”Jeg har sagt ja til at blive direktør for Rolighed, A.P. Møllers planer for ejendommen er så spændende, at jeg ikke kunne sige nej – det bliver meget lækkert og minder om Nimb-projektet,” siger hun til takeoff.dk

Hun var direktør fra Tivoli begyndte ombygningen af Nimb-bygningen med bl.a. 13 hotelværelser, men stoppede hos Nimb i 2009 og åbnede eget rådgivningsfirma, 5StarConsult. I forbindelse med at hun tiltræder på Rolighed er hun nu ved at finde en partner, der skal stå for 5StarConsult daglige drift.

 

A.P. Møller vil bruge Rolighed til uddannelse af topchefer i det verdensomspændende rederi. A.P. Møller-Mærsk har på verdensplan over 100.000 medarbejdere.

 

Om Rolighed, siger Mads Ingholt, chef for A.P. Møllers koncernudvikling af ledere – Senior Director and Head of Leadership Development, lyder hans korte engelske titel – til takeoff.dk:
”Rolighed bliver lederudviklingscenter, centreret om de aktiviteter der driver udviklingen af ledere i koncernen.”

 

Mads Ingholt vil ikke oplyse, hvad A.P. Møller bruger på Rolighed. ”Vi har ikke købt Rolighed for at spare på dén konto, men for at gribe udfordringen med lederuddannelse an på ny form. Vi skal bl.a. at sikre, at rederiets ledere bliver bedre til at drive deres forretning,” siger han og tilføjer:

”Opholdet og faciliteterne på Rolighed bliver lækkert uden at være prangende. Det bliver komfortabelt, gæsterne skal føle sig godt tilpas. Hele A.P. Møller-Mærsk koncernen kan bruge Rolighed til lederudvikling.”

 

Rolighed får lederteam på fem medarbejdere – opgaver som kokke, tjenere, housekeeping outsources.

 

Helena Thomsen åbnede i 2009 eget rådgivningsfirma i hotelbranchen, 5StarConsult. Hun har bred karriere i den danske hotelbranche og taget kurser i bl.a. talent coaching, yield management, økonomi, ledelse, konflikthåndtering og stress management.

 

Helena Thomsen stod senest i spidsen for Nimb-bygningen i Tivoli med bl.a. 13 hotelværelser. Tidligere var hun direktør for Guldsmed-hoteller. Karrieren har også placeret hende som chef for Gilleleje Badehotel, dansk landechef for hotelkæden Best Western, salgs- og marketingsdirektør for de daværende NP Hotels med bl.a. Hotel d’Angleterre og direktør for Arp-Hansen kædens 71 Nyhavn Hotel.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten