- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jeg beholder den sjoveste del af arbejdet

”Beslutningen om at stoppe kom vel endeligt på plads for en måneds tid siden. Jeg har det fint med den og slipper dermed for dårlig samvittighed over, hvad jeg ikke når i VIA. Nu får jeg lidt mere fritid til at spille golf og vores hus i Portugal. Men jeg trækker mig ikke tilbage, jeg trapper ned i faser.”Det siger 63-årige Axel Chr. Rasmussen, som fra årsskiftet siger farvel til topjobbet i Danmarks største erhvervsrejsebureau, VIA, som i denne tid duellerer med CWT om den titel.Men selv om Axel Chr. Rasmussen forlader mastodonten VIA, har han fortsat travlt – i Centraleuropa.Weco-Travel var ikke med, da daværende Weco DSB Travel sidste år fusionerede med norske VIA. Og Weco-Travel investerer bl.a. i centraleuropæiske rejsebureauer, foreløbig ejes to i Tjekkiet, et i Polen samt et i Ungarn. Det er dette område, Axel Chr. Rasmussen betegner som ”den sjoveste del af arbejdet.”

”Vi udvide mere. Generelt har Centraleuropa en anden forretningsmentalitet. Man er meget mere interesseret i at snakke fusioner. Alt i Skandinavien er nærmest negativt og noget værre noget; her i Centraleuropa er det hele mere positivt, de er mindre forkælede,” siger Axel Chr. Rasmussen i mobilen – først fra Warszawa, senere på aftenen fra Budapest.

Foreløbig er der 200 ansatte i de fire Weco-bureauer. Om et år ejes der bureauer med yderligere 100 ansatte, skønner Axel Chr. Rasmussen.FLYTTEPLANER

Mellem jul og nytår flytter VIA’s danske hovedkvarter efter en generation i Bredgade til nye lokaler tæt på Vesterport Station. Her bliver mere smart plads til bureauets 200 af dets 300 danske ansatte.

Det bliver så også fra årsskiftet, at Axel Chr. Rasmussen efter næsten 35 år som stifter og direktør for bl.a. Weco, Dane-Tours, WecoDSB og Flybillet.dk skærer ned på sine ansvarsområder, som også omfatter moderselskabet Weco-Transport, Weco-AirCargo og Weco-Travel.Dette indebærer, at han overgiver ansvaret for VIA Travel Danmark og Flybillet.dk til den øvrige danske ledelse.

Den vil bestå af adm. direktør Peter Rasmussen, salgs- og marketingdirektør Sys Hansen og økonomi- og IT-direktør Johnny Rasmussen, som alle samtidig indgår i den øverste skandinaviske ledelsesgruppe.

Steen John fortsætter som direktør for Flybillet.dk – som VIA Travel kalder Danmarks førende neutrale on-line bureau.Axel Chr. Rasmussen vil fortsat være knyttet til VIA og Flybillet.dk – som medlem af VIA Gruppens bestyrelse i Norge.”VIA og Flybillet.dk vil i år opnå sine bedste resultater nogensinde, hvilket jo er et godt tidspunkt at stå af på. Jeg vil nu glæde mig til bl.a. ekspansionen af rejsebureauerne i Centraleuropa og min nye spændende opgave som konsul i Danmark for Peru, hvortil jeg vil forsøge bl.a. at udvikle dansk turisme og skabe et større kendskab til Peru,” siger Axel Chr. Rasmussen.HB

Skrevet af