- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Air Greenland skal have ny kommerciel direktør

Christian Keldsen.

FLYSELSKABER: Efter 12 år hos Air Greenland er den kommercielle direktør, der oftest var ansigtet ud ad til, stoppet med kort varsel. Air Greenland siger også farvel til en flyvende arbejdshest, Dash 7.

Christian Keldsens fratræden som kommerciel direktør hos Air Greenland kommer pludseligt. Så sent som for to uger skrev han til standby.dk, at han glædede sig til nyt møde under denne uges Vestnorden, fagmessen om rejsemulighederne i Færøerne, Grønland og Island, der i år holdes i Torshavn, hvor den slutter i dag.

I går fortalte en repræsentant fra Air Greenland på selskabets stand til standby.dk, at Christian Keldsen er en meget aktiv atlet og har lagt stort arbejde i Arctic Winter Games, som Air Greenland er hovedsponsor for – og hvor Christian Keldsen er formand for styrekomiteen. Ud over traditionelle sportsgrene som basketball og ishockey byder Arctic Winter Games også på bl.a. snesko-løb! Næste Arctic Winter Games holdes 6-11. marts næste år i Nuuk.

Der er endnu ingen ny kommerciel direktør for Air Greenland.

Air Greenland skriver i øvrigt på sin hjemmeside, at selskabet har solgt sit sidste Dash 7 fly, og at sidste flyvning med flytypen i Grønland vil ske 29. september. Air Greenland har solgt hele sin Dash 7-flåde til canadiske Trans Capital Air.

”Dash 7 var for alvor med til at udvikle passagertransport med fastvinget fly i Grønland, og siden 1979 har Dash 7 oparbejdet et godt ry, som en stabil og robust maskine,” siger Air Greenlands adm. direktør Michael Højgaard på Air Greenlands hjemmeside.

Air Greenlands indenrigsflyflåde skal fremover kun bestå af Dash 8 fly.