- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Alitalia-topchef trækker sig efter milliardunderskud

Alitalias CEO Andrea Ragnetti tog mandag konsekvensen af flyselskabets elendige årsresultat og forlod det økonomisk kriseramte selskab.

Alitalias CEO Andrea Ragnetti tog mandag konsekvensen af flyselskabets elendige årsresultat og forlod det økonomisk kriseramte selskab.

Årsagen var det kæmpeunderskud – denne gang på 280 millioner Euro eller knap 2,1 milliarder kroner. Det er en klar forværring i forhold til sidste år, da underskuddet ’kun’ var på 69 millioner Euro eller 500 millioner kroner. Driftsresultatet viser et underskud på 119 millioner Euro mod 6 millioner i 2011.

Med det seneste resultat står det italienske flyselskab endnu engang på kanten af konkurs og mulighederne for overlevelse lyder på en fornyet nationalisering eller salg til Air France-KLM, som i 2008 tilbød 2,5 milliarder Euro for det italienske flyselskab.

Rygterne går om et salg af Alitalia – og der tales om Air France-KLM, som interesseret. Den fransk-hollandske koncern sidder allerede på 25% af aktierne.  Daværende premierminister Silvio Berlusconi forhindrede et salg til den fransk-hollandske koncern i 2008, hvorefter den italienske stat overtog de gældsplagede dele af selskabet, mens overskudsdelene blev solgt til et italiensk konsortium og fusioneret med det andet italienske flyselskab Air One.