- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Aller køber igen et dansk rejsebureau

REJSEBUREAUER: Aller Leisure skrev i går under på køb af et tredje rejsebureau i Danmark, hvor man nu er storaktionær. ”Vi får flere henvendelser om køb, men et væsentligt kriterium er, at bureauet skal være veldrevet og give overskud,” siger direktør for Aller Leisure. Prisen for det nye bureau menes at være ca. 20 mio. kr.

”Jeg var her til morgen hos Nilles Rejser i Dybvad nord for Aalborg for at skrive under på, at Aller Leisure køber 80 pct. af bureauet – de resterende 20 pct. beholder brødrene Niels Jørgen og Lars Bock, hvis forældre grundlagde Nilles Rejser tilbage i 1947,” sagde direktør for Aller Leisure, Rikki Sølling, i går til standby.dk.

”Jeg havde også en rigtig god oplevelse ved at møde de ansatte hos Nilles Rejser. Det er en stærk virksomhed med stolte traditioner.”

Rikki Sølling må ikke oplyse købsprisen for de 80 pct. af Nilles Rejser, der årligt omsætter for over 100 mio. kr. Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm anslår overfor standby.dk, at prisen formentlig har været ”15-20 mio. kr., nok tættest på de 20 mio. kr.”

Ingen ansatte i Nilles Rejser berøres af salget, oplyser Aller Leisure. I en pressemeddelelse siger Nilles Rejsers adm., Lars Bock, der fortsat vil stå i spidsen bureauet: ”Med Aller som hovedaktionær kan vi videreudvikle vores stærke koncept og nå ud til et langt bredere publikum.”

Hovedparten af Nilles Rejser er busrejser til Europa og kun ca. 20 pct. gæster med fly.

I forvejen ejer Aller Leisure, via sit moderselskab Aller Media, 70 pct. af Nyhavn Rejser og 95 pct. af Kulturrejser Europa.

”Nilles Rejser vil bidrage væsentligt til Aller Leisures ambition om at blive Nordens førende udbyder af rejser til 50+ segmentet og samtidig styrke Aller Leisures position i Jylland,” hedder det fra Aller.

Om hvordan kontakten mellem Aller Leisure og Nilles Rejser blev skabt, siger Rikki Sølling til standby.dk: ”Jeg kiggede på min liste over voksende rejsebureauer – samt bl.a. på vores geografiske huller i Danmark. Her dukkede nordjyske Nilles Rejser op. Jeg kendte ikke meget til dem, men vores analyser viste, at de udvikler sig positivt – i et geografisk område, hvor vi hidtil har været svage.”

Der har været kontakt mellem Aller og Nilles Rejser i over et halvt år, inden parterne sidste uge blev enige.

”Nu synes jeg, at Aller Leisure dækker Danmark godt. Vi har Nilles Rejser i Jylland, Kulturrejser Europa på Sjælland og Nyhavn Rejser med hjemsted i København. Vi mangler Fyn, men det må vi i første omgang klare med organisk vækst,” siger Rikki Sølling, der ikke udelukker køb af flere danske rejsebureauer.

Rikki Sølling glæder sig bl.a. over, at Kulturrejsers åbning på det svenske marked er gået over forventning. ”Allerede nu har vi nået det budget, vi skulle have nået med udgangen af september,” siger han.

Samlet omsætter de tre Aller Leisure-bureauer for omkring en halv milliard kr. Størst er Nyhavn Rejser med en omsætning på over 300 mio. kr. De tre Aller-bureauer forventer i år over 50.000 gæster.

”Vi får mange henvendelser fra rejsebureauer om at blive opkøbt af os. Men et væsentligt krav er, at deres produkt skal passe ind i vores portefølje og at bureauet er i positiv udvikling,” siger Rikki Sølling. Han medgiver, at veldrevne rejsebureauer i fremgang er dyrere end bureauer med behov for starthjælp.

”Men jeg vil hellere betale en ekstra skilling for god kvalitet, og Aller Leisure har ikke mandskab til at lave turn arounds,” siger Rikki Sølling, der blandt sine kilder har Ole Egholms årlige rapport om økonomien i de største danske rejsebureauer. ”Men jeg læser også, hvad standby.dk og takeoff.dk skriver om rejsebureauer i fremgang,” siger han.

Et stort rejsebureau som officielt er udbudt til salg, er Kuoni, der bl.a. har charterrejsebureauet Apollo i Danmark. Men her er Aller ikke interesseret. ”Kuoni Apollo er en fin virksomhed, men opfylder ikke vores kriterier om at tjene penge og udvikle sig positivt,” siger Rikki Sølling.