- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Alsie Express lander i Amadeus

FLYSELSKABER: Alsie Express kom i påsken i det store reservationssystem, hvilket giver flere bookinger. Der arbejdes stadig på at få interline-aftale med SAS i København, hvilket vil give mange tusinde flere rejsende.

”Med koden ”6i” er Alsie Express nu i Amadeus. Vi kom ombord ved påsketid, og nu kører det fint efter, vi fik styr på nogle børnesygdomme. Vi har allerede fået 140 bookinger til vores rute mellem Sønderborg og København via Amadeus, så det ser lovende ud og skal nok give os flere rejsende.”

Det siger Alsie Express’ rutechef, Peter Henrik Høgh, til takeoff.dk og tilføjer, at nogle af bookingerne via Amadeus formentlig er kommet på bekostning af, at der ikke nødvendigvis skal bookes via selskabets egen hjemmeside.

”Ved at være i Amadeus tiltrækker vi formentlig også passagerer, der ellers ville være kørt til lufthavnen i Hamborg og fløjet ud den vej,” siger Peter Henrik Høgh.

Den næste store opgave for Alsie Express er at få den meget ønskede interline-aftale med SAS i Københavns Lufthavn på plads. Med en sådan kan f.eks. passagerens bagage overføres til det fly, den rejsende skal videre med. I dag skal passageren tage sin bagage ved ankomst til Københavns Lufthavn og selv tjekke den ind igen.

”Vi har en god dialog med SAS om dette, men det er en større proces – men en interline-aftale er et must for os,” siger Peter Henrik Høgh.

Efter Alsie Express ved skiftet til sommerprogrammet fjernede to tyndt besatte weekend-afgange er der kommet bedre økonomi på ruten.

Alsie Express forventer i år 60.000 passagerer mellem Sønderborg og København. Når interline-aftalen med SAS er på plads, forventer Peter Henrik Høgh yderligere ca. 20.000 rejsende om året. Det tal svarer ca. til de, der i dag kører fra Alsie Express’ sønderjyske optageområde til Hamborg.

Selve Alsie Express begyndte at flyve 17. juni sidste år. Bag Alsie Express står Air Alsie fra Sønderborg, Nordeuropas største operatør af private jetfly.

Alsie Express har det formentlig bedste produkt på dansk indenrigs. Dets to ATR-72-500 fly er godkendt til 74 passagerer, men har blot 48 lædersæder, så der er rigtig god benplads.