- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Angleterre får Danmarks dyreste hotelsuite

Til efteråret genåbner Hotel d’Angleterre som Danmarks fornemste 5-stjernede hotel. Der bruges ifølge takeoff.dks oplysninger over halv milliard kr. på total renovering. Dyrest i det nye Angleterre bliver Royal Suite til 42.900 kr. pr. nat!

”Vi får en international første klasses gæsteoplevelse til en meget international kundegruppe, vi regner med, at op mod 90 pct. af vores overnattende gæster vil være udlændinge – omvendt for gæsterne i vores restaurant og barer, her håber vi at tiltrække mange københavnere, sydsvenskere og resten af Danmark.”
 
Det siger hotellets adm. direktør, Henrik Mansson, til takeoff.dk – han tiltrådte i november.
 
Hotel d’Angleterre lukkede med udgangen af maj sidste år for at komme i gang med den omfattende og tiltrængte renovering af bygningen på Kgs. Nytorv, der i ca. 250 år har været hotel.
 
Håndværkere pillede efter lukningen indmaden ud af det gamle hotel; der åbnede i 1755. Her fandt de bl.a. halm og hønsenet i nogle vægge samt tildækkede gamle vinduer og døre.
Det gav mange muligheder og udfordringer i forbindelse med renoveringen – og er blandt årsagerne til, at genåbningen er skubbet fra dette forår til efteråret. Der kan nu bookes værelser og suiter på hotellet fra 1. oktober.

 

Ved den midlertidige lukning af Angleterre blev de 100 daværende medarbejdere opsagt – det nye hotel skal bruge lidt mere end 100 ansatte. I disse dage er hotellet bl.a. ved at finde sin nye salgsdirektør.
 
Mens hotellet ved lukningen havde 123 værelser og suiter, har den nye version 91; mange mindre værelser slås sammen til større, men der kommer også flere suiter. Disse får bl.a. større badeværelser og såkaldte walk-in closets end det i dag typisk kendes fra hoteller.
 
Prisen bliver fra 3.900 kr. for et standardværelse og op til 42.900 kr. for den 251 kvadratmeter store Royal Suite, som bl.a. har en stor balkon ud mod Kgs. Nytorv. Det bliver dermed Danmarks dyreste hotelsuite,

 

”Ved designet af de nye værelser blev vi bl.a. inspireret af ”Apple-modellen:” at produktet og servicen skal være elegant og brugervenlig,” siger hoteldirektøren.
 
”Vores mål er at blive nr. 1 på markedet med bl.a. skræddersyet service – vi skal helt igennem forstå vores gæsters forskellige behov og ønsker,” siger Henrik Mansson, der forventer en fifty-fifty fordeling mellem erhvervs- og privatrejsende.

 

”Vi forventer mange danskere i vores restaurant, cocktailbar og den nye champagnebar samt til arrangementer i den berømte Palmehave, hvor der skal være events, middag, launch-parties osv. Angleterre skal hverken være et museum eller en hemmelig klub, her er alle, som søger topkvalitet, velkomne,” siger Henrik Mansson og tilføjer:

 

”Vi skal heller ikke være for fine til med stil at servere den mad, gæsterne ønsker. Vi bliver et internationalt og inspirerende hotel i Skandinavien, og vil selvfølgelig også have danske retter på menukortet.”
 
Og med alt det tidssvarende, der kommer i hotellet, kommer der også en lavere energi-regning. Hotellet forventer bl.a. at reducere sit CO2-udslip med 70 pct.
 
Hotel d’Angleterre forventer at være klar med prøveværelser i februar, så de store kunder blandt erhvervskunder og erhvervsrejsebureauer kan få forsmag på, hvad der er i vente, når hotellet genåbner.
 
Ifølge takeoff.dks oplysninger blev Angleterre og sine daværende søsterhoteller i København i 2007 solgt for en milliard kr. til islandske investorer. Siden blev Front Hotel overtaget af Scandic Hotels, mens First Hotels nu har driften af Hotel Kong Frederik ved Rådhuspladsen.

 

I starten af 2011 købte den forrige ejer, Remmen Fonden, hotellet tilbage for angiveligt 250 mio. kr. Nu bruger Fonden, igen ifølge takeoff.dks oplysninger, over 500 mio. kr. på den gennemgribende istandsættelse. Fonden kontrolleres ægteparret Else Marie og Henning Remmen, Else Marie Remmen er formand for fonden.

 

Hotellets daværende bestyrelsesformand, Henning Remmens advokat, Thomas Salicath, sagde i marts sidste år til takeoff.dk: ”Remmen Fonden ønsker at skabe et hotel der bliver second to none.” Han understregede, at Fonden ikke tilbagekøbte hotellet for at renovere det og så sælge det igen.
 
Henrik Mansson tiltrådte i november sidste år som adm. direktør for Angleterre – han afløste Hanne Provstgaard Lassen, der blev underdirektør i Tivoli for Tivoli High End, der bl.a. omfatter det lille hotel i Nimb-bygningen.

 

Svenske Henrik Mansson er foreløbig et ubeskrevet blad i den danske hotelbranche – han blev i 2006 Senior Vice President i Mövenpick Hotels & Resorts i Zürich. Tidligere har han haft ledende stillinger hos Le Méridien Hotels & Resorts samt hos Radisson SAS Hotels.
Henrik Mansson er uddannet på Cornell University i USA og har de sidste 18 år arbejdet i Bruxelles, London, Zürich og USA.

Skrevet af Henrik Baumgarten