- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Årets Luftfartspokal til Aalborgs lufthavnschef

For 67. gang blev den prestigefyldte pokal tildelt en person, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for flyvningen i Danmark. Denne gang var det satsningen i Aalborg, der blev belønnet.

Formanden for Danske Flyvejournalister, redaktør Ejvind Olesen med modtageren af årets Luftfartspokal, lufthavnschef i Aalborg Søren Svendsen. (Fot Preben Pathuel)

For 67. gang blev den prestigefyldte pokal tildelt en person, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for flyvningen i Danmark. Denne gang var det satsningen i Aalborg, der blev belønnet.

”Man kan godt få succes i dansk luftfart ved at blive på landjorden.”

Det sagde formanden for Danske Flyvejournalister, redaktør Ejvind Olesen, da han fredag ved det årlige store julearrangement i Vilhelm Lauritzen Terminalen i København overrakte Luftfartspokalen til Søren Svendsen adm. direktør i Aalborg Lufthavn.

Den prestigefyldte vandrepokal, som blev uddelt første gang i 1948 og har båret så kendte navne som statsminister H. C. Hansen, Simon Spies, pastor Krogager, Jan Carlzon, Gunnar Nu Hansen og Kronprins Frederik, har i det forløbne år stået hos adm. direktør Klaus Ren fra JetTime.

”Når man kan arbejde sig frem fra job på landjorden hos SAS i lufthavne i Aalborg, Billund, Aarhus og København – for derefter at havne som dynamisk lufthavnschef i Aalborg med både indenrigs og global fremdrift samt kæmpe udbygningsplaner forud for 75. års jubilæum næste år, så har man også fortjent at få Årets Lufthavnspokal,” hed det videre i motiveringen.

Et rekordstort antal inviterede gæster, 135, deltog i det store arrangement, som i år for første gang også havde Stand By som sponsor sammen med de to fra tidligere år, nemlig Københavns Lufthavne og SAS.

Ved samme lejlighed blev også årets Ellehammer Pris uddelt. Den tilfaldt pilot og adm. direktør i DAT, Jesper Rungholm, for sin store indsats efter en dansk indenrigstrafik i delvis opløsning i det forløbne år.

Den måde Bornholm nu er knyttet til det øvrige Danmark gennem en række initiativer, bl.a. med Bornholmerflyet, som ikke er set før, er beundringsværdig og tegn på iværksætterånd og nye ideer, som netop Jacob Ellehammer stod for, hed det i hyldesttalen fra næstformand Preben Kjær..

Den pokal blev uddelt for 21. gang, og tilfaldt i fjor direktør Gurli Martinussen fra Trygfonden for starten af ambulance-helikopterne.

Læs mere om det store julearrangement i næste udgave af standby.dk