NYHEDSARKIV

Storhotel renoveres for 70 millioner kroner

HOTELLER: Clarion Hotel Copenhagen Airport, det tidligere Hilton, er i gang med omfattende renovering, der blandt meget andet giver fem ekstra værelser. Og så vil hotellet gerne være mere kendt.

Kendt profil forlader Cirkusbygningen

PEOPLE: Nordisk Film, der har 20.000 sæder i sine 22 biografer landet over, vil tiltrække flere begivenheder som produktlanceringer, award-shows og meget andet. Til at stå i spidsen for den øgede satsning har Nordisk Film headhuntet kendt chef fra Cirkusbygningen.

Krydstogt i Caribien for én krone i depositum

BLACK FRIDAY: Rejsebureauagenterne jubler ikke over specialtilbud fra Royal Caribbean Cruise Lines om salg af krydstogter i Caribien, blot man har en krone på lommen i startkapital, men passagererne kan godt begynde at glæde sig…

Årets bedste krydstogtskibe

CRUISE: Over 300.000 læsere af rejsemagasinet Conde Nast Traveler deltog i årets fornemste udvælgelsen af priser til krydstogtskibe i fem kategorier.

Fra rejseforsikring til hotelejer

HOTELLER: Baseret på gæsteanmeldelser kårede søgemaskinen Trivago forleden Danmarks Bedste Hoteller 2018. Der var fem kategorier – og det bedste 3-stjernede ejes i dag af kendt person fra rejsebranchen.

”Turister kommer ikke til Danmark for at spise stegt flæsk”

WEEKENDKLUMME: Det sagde administrerende direktør for Visit Denmark, Jan Olsen, da vi sidste måned spiste en frugal frokost på Islands Brygge i København.

To fra rejsebranchen valgt til kommunalbestyrelser

PEOPLE: To kendte profiler i den danske rejsebranche blev ved tirsdagens kommunevalg valgt til kommunalbestyrelserne på Frederiksberg og i Rudersdal Kommune. Tidligere rejsebureau-direktør havde ikke held med sin borgmesterdrøm.

Lufthavn tilbageholder fly efter konkurs

LUFTFART: En Boeing B757 fra krakket russisk flyselskab må ikke forlade lufthavn før mellemværende på tre millioner dollars er afviklet.

Best Western i gang med stor digital satsning

HOTELLER: Best Western Hotels & Resorts er ved at rulle en ny, global hjemmeside ud, hvor hotelgæster i Skandinavien bliver blandt de første til at opleve det nye indhold.

Lufthansa fortsætter med jumbojet på indenrigsrute

LUFTFART: Efter airberlin krakkede sidste måned begyndte Lufthansa blandt andet at trafikere den tunge indenrigsrute mellem Berlin og Frankfurt med Boeing B747-400. Lufthansa fastholder brugen af B747 på ruten i hvert fald frem til jul.

Milliarder af flysæder på indenrigsruter

LUFTFART: Der udbydes i år på verdensplan 6,2 milliarder flysæder på alverdens indenrigsruter. USA er det største marked – men Australien har flest indenrigssæder per indbygger, viser ny undersøgelse.

Tyrkiet atter inde i varmen

TURISME: Tyrkiet er ved at genvinde pladsen som et af danskernes foretrukne sommerrejsemål. Spies øger udbuddet fra næste års sommersæson.

airBaltic får ny flytype på København

LUFTFART: Det lettiske flyselskab er søsætningskunde på CS300 og indsætter fra næste forår typen på ruten til København. Stadig forhandlinger om fremtidige ejerstruktur for airBaltic.

Kritik af BA for ny boarding-politik

LUFTFART: British Airways får tæv på sociale medier som følge af ny boarding-procedure. Ændringen træder i kraft 12. december og betyder at passagerer med de billigste billetter kommer sidst ombord.

Nyt eventkoncept vil prøve kræfter med Danmark

MICE: Svensk møde- og eventvirksomheden vil nu også ekspandere i Danmark. Kendt profil i den danske rejsebranche har franchise til konceptet – og er allerede godt i gang.

BCD Travel vil tilbyde bedre hoteludvalg

TURISME: Kunder hos erhvervsrejsebureauet BCD Travel, der benytter Concur Travel, får nu adgang til samme udvalg af hoteller, som er tilgængelige for rejsende, der booker hoteller gennem en BCD-agent.

Aer Lingus får nye destinationer i USA

LUFTFART: Det irske flyselskab har godt nok ingen rute fra Dublin til Københavns Lufthavn, men næste år åbner det mindst to nye USA-ruter. Der er en god fordel ved at flyve med Aer Lingus til USA…

Norge tjener penge på medvind

LUFTFART: Stadig flere flyselskaber flyver over norsk luftrum på vej fra blandt andet Mellemøsten til USA.

Kendt rejsebureau åbner nyt kontor

TURISME: Et af Danmarks store leisurebureauer får til januar sit andet rejsebureau i Jylland.

Gambia er på vej tilbage

TIRSDAGSKLUMME: Spies er tæt på at barsle med et større gensyn med Gambia. Nyt superhotel er allerede under opbygning på stranden, og snart kan et nyt charterprogram være klar fra næste vinter. Troen på det nye Gambia er fundamentet for, at turisterne vender tilbage.

Ny farverig lounge i Københavns Lufthavn

LUFTFART: I dag åbner handlingselskabet Aviator sin tredje lounge i lufthavnen, Atelier Relaxium, med 150 pladser. Menigmand kan købe adgang for 189 kroner.

Her er loungerne i Københavns Lufthavn

LUFTFART: I dag åbner den 7. lounge i lufthavnen, i anden halvdel af december åbner endnu én. Op mod 6.000 passagerer er dagligt gæster i lufthavnens snart otte lounger.

Familie sagsøger Marriott efter tragisk dødsulykke

HOTELLER: I april omkom 5-årig dreng da han kom i klemme og blev mast i roterende restaurant på et Westin-hotel i Atlanta – Westin er en del af Marriott-koncernen, verdens største hotelgruppe.

Atter masser af musik i Fuglsøcentret

TURISME: Danmarks største private koncertspillested er klar med sit program for næste år. Det bliver igen til omkring 45 koncerter med mange kendte navne.

Stort charterbureau i samarbejde med Brøndby IF

TURISME: Et af Danmarks største charterrejsebureauer er tilbage som partner i den store superligaklub. ”Når der foregår noget i et område, hvor vi har store markedsandele, er det sjovere at være med end at kigge på,” lyder en af begrundelserne.

Så gik tæppet ned

MANDAGSKLUMME: I fremtidens kendelser i Pakkerejse-Ankenævnet må navnet på det anklagede bureau eller rejsearrangør ikke mere offentliggøres. Da tæppet i sin tid gik for anonymitetens ophævelse fik nævnets formand overrakt årets rejsepris i Bella Center.

Stadig færre passagerer droppes fra fly

LUFTFART: I årets 3. kvartal afviste USA’s 12 største flyselskaber så få rejsende som følge af overbooking, at det blev det laveste kvartalstal siden USA’s transportministerium begyndte at måle disse i 1995.

I gang med nyt hold Serviceambassadører

TURISME: Virksomheden Help@Head er i fuld gang med at træne nye kandidater til mulige stillinger i blandt andet hotel- og turisme-erhvervet.

Masser af nye jobs i den danske restaurationsbranche

TURISME: De 345 største virksomheder i branchen skabte sidste år 1.087 nye arbejdspladser – og fik et overskud efter skat på over en halv milliard kroner, viser ny analyse.

airBaltic viser flaget i København

LUFTFART: Ved workshop i morgen præsenterer det lettiske flyselskab og partnere den danske rejsebranche for nye samarbejdsmuligheder. Tilmelding er stadig mulig til sammenkomsten, hvor der kan vindes præmier.

MÅNEDSARKIV