15 C
København
torsdag 29. juni 2017

NYHEDSARKIV

Ny hård kritik af Norwegian

LUFTFART: ”Norwegian opererer efter princippet, at går det, så går det,” siger luftfartsrådgiver. Norske medier slår hårdt ned på Norwegian efter de seneste dages mange aflysninger – denne gang pga. ny pilotmangel.

SAS burde måske ikke have solgt Cimber

ONSDAGSKLUMME: Det er ved at være sandhedens time for skandinavisk luftfart. I går røg vi ud over det dybt pinlige for Norwegian, og samtidig viser det sig, at CityJet mere og mere ligner søskende fra irske Ryanair. - Social dumping kommer ind ad bagdøren.

Dansk lufthavn skifter direktør

LUFTFART: Efter mere end et år uden reel direktør har dansk lufthavn nu sat navn på den nye i spidsen, der har kendskab til rejsebranchen. Hans forgænger blev direktør for en større dansk lufthavn.

Staten holder eksterne møder for 100 mio. kr. om året

MICE: Inden årets udgang beslutter Moderniseringsstyrelsen hvilke danske konferencecentre mm., der de kommende to år skal have del i de ca. 100 mio. kr., som det offentlige årligt bruger på eksterne møder.

Helsinki er Nordeuropas bedst forbundne lufthavn

LUFTFART: Ifølge ny opgørelse fra Airports Council International er lufthavnen ved den finske hovedstad angiveligt den bedst forbundne i Nordeuropa – foran bl.a. København.

Flyselskab bliver mindre i Ryanair-koncernen

LUFTFART: Inden 10 år vil flyselskabet være en mindre del af Ryanair-koncernen, der fremover vil vokse til en kæmpe rejse-platform. Ryanair skal være fremtidens Amazon i rejsebranchen, forudser koncernchef Michael O’Leary.

Norwegian-kaos skyldes pilotmangel

LUFTFART: Norwegian har ikke ansat nok nye piloter til denne sommersæson – det er årsag til de seneste dages aflysninger. Norwegian udelukker ikke nye flyaflysninger. Piloter ville ikke sælge fridage til dobbelt overtidsbetaling.

Dødsfald

NEKROLOG: I en alder af blot 47 år døde danske Finn Koch sidste uge i sin hjemby, Berlin. Han var tidligere salgschef i daværende Øster Lindet Rejser - og havde siden 2009 været salgsdirektør i et incomingbureau med base i Berlin.

Airbus og Boeing dominerede Air Show

LUFTFART: Under sidste uges Paris Air Show på historisk berømte Le Bourget lufthavn præsenterede Airbus og Boeing ordrer på ca. 800 nye fly. Der blev også luftet planer om nyt overlyds-passagerfly og en flyvende bil…

Norwegian hylder dansk landstræner

LUFTFART: I går var det 25-årsdagen for den danske triumf ved at vinde EM i 1992 i fodbold. Norwegian får den tidligere landstræner og europamester Richard Møller Nielsen som halehelt på selskabets nyeste fly.

Har besøgt Disneyland 2.000 dage i træk

TURISME: Jeff Reitz fra Californien er mere end normalt glad for Disneyland tæt på Los Angeles – faktisk kunne han forleden fejre at have besøgt den store forlystelsespark 2.000 dage i træk.

Hverken SAS, Cimber eller piloterne kan tåle en strejke

MANDAGSKLUMME: Konkurrencen, folkestemningen og kunderne tvinger flyselskaberne – i hvert fald i Skandinavien – til at undgå strejker, hvis de vil overleve.

Højhastighedstog skal snuppe flypassagerer

TURISME: På 25 år er antallet af passagerer på Tysklands højhastighedstog steget fra 10 til 80 mio. om året. Til december åbner endnu to strækninger mellem tyske storbyer.

Ferie-svindler står til kæmpe bøde

TURISME: USA’s telemyndigheder klar med bøde på ca. 800 mio. kr. til svindler, som stod bag robotter, der foretog 96 mio. ulovlige ’robocalls’, opringninger med ’ferietilbud’. Angiveligt fra kendte firmaer i rejsebranchen, som intet havde med sagen at gøre.

Lufthansa klar med nyt smart check-in

LUFTFART: Lufthansas afdeling for nytænkende idéer lancerer nyt system, der husker informationer om passageren og kan checke den rejsende ind på 100 flyselskaber verden over.

Ny app skal hjælpe flypassagerer

LUFTFART: Den svenske hovedlufthavn, Stockholm Arlanda, klar med ny app, hvor den rejsende samtidig med bestilling af flyrejsen kan booke taxi.

Stor fest for kendt hoteldirektør

HOTELLER: Den 3. juli runder en af Danmarks kendte hoteldirektører 50 år. I lørdags fejrede 200 familiemedlemmer, kolleger, nære venner og tætte samarbejdspartnere hende. Parret bag kæden åbner snart nyt hotel i europæisk hovedstad.

Singapore Airlines overvejer Stockholm-rute til Moskva

LUFTFART: Sidste år stoppede SAS ruterne til Moskva fra København og Stockholm. Nu kan Star Alliancen måske igen få forbindelse fra Skandinavien til Ruslands hovedstad. Ligeledes fremrykker Singapore Airlines start af fly med First og Premium Class til København.

Mission Impossible

WEEKENDKLUMME: TUI har sat sig for at løse sommerferiens store irritationsmoment med reserverede solsenge, men det er en umulig opgave uden at genere kunderne.

Marriott til søs med krydstogter

CRUISE: Luksusvaremærke under verdens største hotelkæde, Marriott, vil fra 2019 være klar med det første af tre mindre krydstogtskibe, der kan komme ind til mindre destinationer.

Viktors Farmor på Michelin jagt

ANKENÆVNET: ”Når øjnene er mætte, byder vi på Michelin for maven”, lyder det i omtalen af en trekking rejse: ”Italien gastronomi og vandring” i Abruzzo. Ingen stjerner for det initiativ, hverken fra klageren eller fra Michelin.

Qatar Airways vil købe 10 pct. af American

LUFTFART: Qatar Airways ejer allerede 20 pct. af Oneworld-partneren British Airways moderselskab. Nu vil det for milliardbeløb også købe 10 pct. af det store amerikanske Oneworld-medlem.

Så gik uge 25

WEEKENDMAGASINET: Når turismen koger over – Tusindvis af nye fly på vej – Krydstogt til Cuba med restriktioner – Ingen bjergetaper i dansk Tour de France start – Smilet.

SAS er klar til nye udfordringer, men skyer truer i horisonten

TORSDAGSKLUMME: Selv om der var røde tal, var underskuddet mindre end ventet i det første halvår, og flere passagerer end nogensinde bakker op om selskabet - ikke mindst om loyalitetsprogrammet. Men lukke øjnene for mørke skyer i horisonten kan man ikke.

Lufthansa til kamp mod sin hovedlufthavn

LUFTFART: Lufthansa er vred over, at Ryanair efter sin åbning i år på Frankfurt Lufthavn har bedre priser end Lufthansa. Derfor planlægger selskabet for første gang at stationere fem A380-dobbeltdækkere i München.

Island har mest national flytrafik

LUFTFART: Island, Tyrkiet og Irland er landene hvor lokale ruteselskaber har mest flytrafik – omvendt er Spanien, Grækenland og Italien de europæiske lande, hvor lokale flyselskaber har mindste markedsandele.

Rejsebureau roses som god arbejdsplads

ERHVERVSREJSEBUREAUER: Verdensomspændende BCD Travel, der bl.a. har to kontorer i Danmark med over 100 ansatte, er netop kåret som en af USA’s bedste arbejdspladser. Øverste personalechef er dansker.

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.

Kæmpe hotelhandel i København

HOTELLER: Dansk holdingselskab sælger fire københavnske hoteller for skønsmæssigt 700 mio. kr. til svensk investor. Svensk hoteloperatør skal stå for driften hotellerne, der tidligere var drevet af fransk hotelkæde.

Air Berlin afviser konkursrygter

LUFTFART: Det tabsgivende Oneworld-medlem siger, at det har tilstrækkeligt med penge og er solvent – ikke mindst takket være sin rige partner i Mellemøsten.

MÅNEDSARKIV