14.6 C
København
tirsdag 22. august 2017

NYHEDSARKIV

Aarhus får sit hidtil største overnatningssted

HOTELLER: Hastigt voksende københavnsk hotelgruppe åbner boutique-hostel i Aarhus. Forventer over 130.000 årlige overnatninger. Konceptet skal gerne ud i Europa. Kæden er også på vej med to nye hoteller i København, bl.a. sit første 5-stjernede.

Ny busrute i hastig vækst

TURISME: Sidste måned havde Molslinjen premiere på sin nye hurtigbus-rute fra København til Aarhus med 44 afgange om ugen. Men efterspørgslen har været så stor, at der nu er ca. 70 med ca. 5.600 sæder om ugen.

Privatperson vil købe Air Berlin

LUFTFART: For at undgå Lufthansa nærmest får monopol på tysk indenrigsflyvning ved at overtage konkurstruede Air Berlin, signalerer tysk luftfarts-entreprenør interessere i at overtage hele Air Berlin.

Konference om øget vækst i Danmark

MICE: ”Hvor skal væksten komme fra?,” spørger alliancen Fem Styrker, der tæller fem vægtige eksporterhverv, bl.a. Horesta. Med deltagelse af bl.a. ministre, partiformænd og eksperter er der på onsdag gratis konference om emnet.

Lille stykke flyhistorie fløj for første gang

LUFTFART: Airbus samlefabrik i sydstaten Alabama har sendt første version af Airbus mest udbredte flytype på de første testflyvninger.

Frieri på charterfly

LUFTFART: Da dansk charterfly forleden var på vej til Grækenland, havde en passager fået lov til at fri til sin partner – via højtalersystemet i kabinen. Den kommende brud sagde ja…

Charterbureau sælger 50 pct. flere rejser med rutefly

TURISME: Charterflyene var denne sommer propfyldte i Danmarks største charterbureau. Det har øget salget af ’pakketerede rejser’ – typisk rutefly og hotel. Sidste år sendte danske charterbureauer ca. 53.000 gæster af sted med rutefly

Spanien største destination i juli fra København

LUFTFART: Sidste måned fløj mere end hver 10. passager i Københavns Lufthavn til eller fra Spanien. Alene i dag har otte flyselskaber 21 afgange fra Københavns Lufthavn til seks spanske destinationer.

Brussels Airlines har jubilæum på Afrika

LUFTFART: Lufthansa-ejede Brussels Airlines har i år fløjet 15 år til Afrika – siden det efter konkurs genopstod efter at have heddet Sabena. Brussels Airlines har i perioden haft 8,2 mio. rejsende mellem Europa og Afrika.

Sagsøger Boeing efter havari

LUFTFART: I august sidste år havde Emirates flyselskabets første havari – nu sagsøger flere passagerer flyfabrikken Boeing for en angivelig fejl i B777-flyet.

Københavns Lufthavn kårer bedste taxiselskab

TURISME: Ved brug af ’mystery shoppers’ har Københavns Lufthavn fundet seneste kvartals bedste taxaselskab, bedømt via 26 kriterier.

Sammenkomst om Prince

TURISME: Musikeren Prince Rogers Nelson, der døde sidste år som 57-årig af mulig overdosis, er i centrum når Discover America Danmark den 23. august har fokus på ikonet fra Minneapolis. Hans hjem, Paisley Park, er nu et museum.

Statslån holder Air Berlin på vingerne

LUFTFART: Ryanair råber om urent trav fra Lufthansa og Air Berlin efter det næststørste tyske flyselskab tirsdag kom i kontrolleret betalingsstandsning. Tysk statslån på 150 mio. euro holder det konkurstruede selskab flyvende i tre måneder, hvor fremtiden forhandles.

Hotelkæde udvider

HOTELLER: Voksende dansk hotelkæde, der håber at have 20 hoteller i 2020, er klar med nyt projekt. ”Men vi skal også have mere kapacitet i København og Aarhus,” siger ejeren. Kæden er på vej med tre nye hoteller – herunder et uden for Danmark.

Dødsfald i den danske rejsebranche

PEOPLE: ”Hun passede meget dårligt på sig selv,” siger den nære ven, Janni Spies, efter Simon Spies privatsekretær, der havde titel af underdirektør - og som blev gift med begge hans livlæger, døde lørdag som 68-årig. Hun bisættes tirsdag i næste uge.

Frankfurt har flest direkte ruter

LUFTFART: Med 293 destinationer i årets sommerprogram er Frankfurt den lufthavn i verden med flest direkte ruter. Men en anden europæisk lufthavn betjenes af flest flyselskaber og har ruter til flest lande.

73-årig fløj for første gang

LUFTFART: Hver 4. passager er bange for at flyve, oplyser British Airways. BA fik via flyskræk-kursus overbevist en 73-årig sydafrikansk mand om, at der ingen grund er til bekymring. Efter kurset fløj han – for første gang - til London for at besøge sin datter.

Air Berlin i betalingsstandsning

LUFTFART: Tysklands næststørste flyselskab løb tør for penge efter den største aktionær smækkede kassen i. Oneworld-medlemmet flyver nu med tysk statsgaranti, mens bl.a. Lufthansa overvejer at købe dele af selskabet.

Disse flyselskaber kan også være i farezonen

LUFTFART: Der kan være hårde tider forude for de flyselskaber, Etihad Airways tidligere koncernchef investerede i. Foreløbig er stikket trukket til Air Berlin og Alitalia samt et schweizisk flyselskab.

Forbrugerne afgør i år vinderne af Danish Travel Award

TURISME: Når Cirkusbygningen i København den 4. oktober er ramme om 23. udgave af Danish Travel Awards, har kun forbrugerne i et udvidet Danmarks-panel stemt. Der er stadig plads til medsponsorer af den festlige aften.

Ny analyse studerer danskernes rejsevaner

TURISME: Det danske analyseinstitut Epinion.dk krydstjekker danskernes bookingadfærd og måden at søge information og inspiration til næste ferie. De er under hastig forandring, mener Epinion i sin seneste ’Sådan Rejser Danskerne’-analyse for 2016.

Kokke-landskamp mellem Danmark og Sverige

TURISME: Det danske kokkelandshold møder i ’venskabskamp’ den 21. august det svenske kokkelandshold til en dyst om ’varm mad til 110 personer på tid’. Det danske landsholds protektor, Prins Joachim, deltager i middagen.

Tivoli har 465.000 billetter til salg i jubilæumsår

TURISME: Næste år fejrer Tivoli 175 års jubilæum med 400 arrangementer i Koncertsalen og Glassalen i genrer som musical, ballet, komedieshow og musik. Bl.a. vender Rytteriet tilbage til Tivoli.

Nye rejsebranchelove giver store forandringer

TURISME: Kommende ændringer af lovene om pakkerejser og Rejsegarantifonden skal bl.a. gøre det nemmere for rejsebureauer – uden at forbrugerbeskyttelsen nedsættes.

Dobbelt så mange i Rejsegarantifonden

TURISME: Den kommende ændring af lov om Rejsegarantifonden kan betyde, at antallet af registrerede rejseudbydere i fonden øges til at omfatte visse forlystelsesparker, badelande, hoteller, højskoler osv. Også flyselskabers salg af pakkerejser bliver berørt.

Spar penge på bankgebyrer og valuta

Den nye betalingsplatform fra November First A/S til internationale betalinger oplever stor interesse fra danske virksomheder. Betaling af leverandører via platformen er billigere, det er gratis og der skal ikke skiftes bank.

Flere uregerlige flypassagerer

LUFTFART: Der kommer flere flypassagerer, men også flere hændelser med fulde og uregerlige flypassager, viser engelsk undersøgelse.

Krydstogtselskaber tjener lidt mere pr. passager

CRUISE: Krydstogtbranchens tre store, Carnival, Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean Cruise Lines, tjente i år lidt mere på passagerernes daglige forbrug på skibene. Men samlet blev det til rigtig mange penge.

Ryanair ønsker alkohol-begrænsninger

LUFTFART: Europas største flyselskab foreslår grænser for det antal genstande, passagerer kan få i afrejse-lufthavnen. Og der skal ikke serveres alkohol i lufthavne før kl. 10 om formiddagen. Ryanair tillader ikke rejsende ud af to store britiske lufthavne at medbringe alkohol.

Disney får Star Wars-hotel

HOTELLER: ”May the force be with you.” Disney på vej med nye Star Wars-områder i Disneyland ved Los Angeles i Californien og Disneyworld ved Orlando i Florida – sidstnævnte får et Star Wars-hotel i 2019.

MÅNEDSARKIV