NYHEDSARKIV

Kæmpe fagforening støtter Ryanairs piloter

LUFTFART: Ryanair-piloter, der kæmper for retten til at organisere sig, tilbydes rådgivning og økonomisk opbakning fra nordamerikanske ALPA med 58.000 pilotmedlemmer.

Østrig har fat i den lange ende

MANDAGSKLUMME: Bilisterne vil ikke betale vejafgift, hvis ikke tyskerne selv gør det. Sagen på vej til EU Domstolen og får også betydning for dansk turisme.

Nyt forsøg på at finde Malaysia Airlines MH370

LUFTFART: Malaysia overvejer ny eftersøgning af Boeing B777-flyet, der nærmest sporløst forsvandt i 2014 med 239 passagerer og besætningsmedlemmer.

Stort erhvervsrejsebureau skifter e-mail

TURISME: For at tydeliggøre, at det opererer under varemærket American Express Global Business Travel ændrer Amex fra 15. januar næste år alle e-mail adresser fra i dag @aexp.com til @amexgbt.com

Nyt krydstogtskib får magisk tæppe

CRUISE: Celebrity Cruises kommende flagskib, Celebrity Edge til én milliard dollars, får i sommersæsonen 2019 også krydstogter i Middelhavet. Det har blandt andet nyskabelsen ’det magiske tæppe’.

Film og TV-serier trækker turister til Kroatien

TURISME: Kroatiens investeringer i at tiltrække filmoptagelser giver flere turister. Meryl Streep, James Bond og Tom Hanks er eller skal i gang med optagelser i landet.

Ikke alle følger firmaets rejsepolitik

TURISME: Stort internationalt erhvervsrejsebureau påpeger, hvad der fører erhvervsrejsende på afveje ved hotelbookinger. ’Men det bliver bedre’, siger den danske direktør til standby.dk

Krydstogtskib med 6.000 stykker bagage kræver plads

CRUISE: Det samme gør de 15.000 passagerer på store krydstogtdage i Københavns Havn. – Derfor er det nu vedtaget at bygge den fjerde terminal ved Oceankajen i Ydre Nordhavn.

Rejsebranchens topkvinder i fint selskab

PEOPLE: Forleden præsenterede Berlingske i et magasin Top 100 blandt danske erhvervskvinder. Heraf tre kendte navne fra rejsebranchen.

Hotelnavnet gør det ikke alene

WEEKENDKLUMME: Koncernchef for BC Hospitality Group, Allan Agerholm, satte brand i sindene, da han udtrykte sig i stærke vendinger om Københavns Lufthavns dispositioner, og at han nu vil gøre indsats for, at Hilton hurtigst muligt vender tilbage til Danmark.

Emirates får Airbus 380 nummer 100

LUFTFART: Den 3. november modtager Emirates, verdens største operatør af dobbeltdækkeren A380, sin superjumbo nummer 100.

78 nye flyselskaber oprettet i år

LUFTFART: Der er i år på verdensplan åbnet 78 nye flyselskaber – mens 25 af flere årsager er lukket, viser ny opgørelse. Største krak i Europa var britiske Monarch i denne måned.

Fyret efter voldsepisode i lufthavn

LUFTFART: Chicagos luftfartsmyndigheder opsiger to fra sikkerhedsafdelingen i byens hovedlufthavn, efter de var involveret i hårdhændet tvangsfjernelse af ældre passager.

Dansk hotel kandidat til fornem pris

HOTELLER: Sammen med 12 andre europæiske hoteller er nyrenoveret københavnsk hotel blandt finalisterne til kendt livsstilsmagasins årlige priser til verdens bedste byhoteller.

Stor italiensk workshop

TURISME: Repræsentanter for omkring 50 destinationer og leverandører i det sydlige Italien havde i går stor workshop i København for rejsebranchen.

Iberia udvider på Amerika

LUFTFART: Fra april til september næste år får det spanske Oneworld-medlem tre flyvninger om ugen mellem Madrid og San Francisco. Iberia åbner også næste år ny rute til mellemamerikansk hovedstad.

Norwegian planter træer

LUFTFART: Sammen med organisationen Global Climate Institute vil Norwegian indledningsvis plante 7.000 træer i England og Spanien – et for hver af Norwegians medarbejdere. Senere vil selskabet plante titusindvis af træer andre steder.

Også easyJet byder på Alitalia

LUFTFART: easyJet bekræfter at de er blandt mulige købere til dele af Alitalia – i alt syv er blandt de interesserede.

airberlin forlader Oneworld (opdateret)

LUFTFART: airberlin og østrigske Niki er fra 27. oktober ikke medlem af Oneworld-alliancen som følge af den forestående konkurs i airberlin.

USA mister udenlandske turister

TURISME: Færre internationale turister besøger USA – det giver færre indtægter. Nedgangen fra Danmark er minimal, siger direktør for Discover America. Dommer forbyder nyt indrejseforbud til USA

Norsk flyselskab først med ny flytype

LUFTFART: Fra april næste år bliver norske Widerøe verdens første flyselskab med brasilianske Embraer E-190-E2 på kommercielle flyvninger. I går satte Widerøe navn på de første ruter med den nye flytype.

Hawaii-flyselskab i økonomiske problemer

LUFTFART: Øgruppens næststørste flyselskab er i kontrolleret betalingsstandsning, men flyver indtil videre fortsat.

Vild med vikinger

TURISME: Politikens Forlag klar med nyeste udgave af Turen Går Til – denne gang: Turen går til vikingetiden.

Lufthansa byder på Alitalia

LUFTFART: Få dage efter Lufthansa underskrev aftale om at overtage en stor del af Air Berlin viser selskabet også interesse for at skabe et ’New Alitalia’. Lufthansa har før haft flyselskab i Italien.

Massedrab giver sagsanlæg mod Las Vegas-hotel

TURISME: En af de 489 sårede ved denne måneds massemord med 58 dræbte - en californisk koncertdeltager - sagsøger nu hotellet i Las Vegas, Mandalay Bay, hvorfra 64-årig terrorist dræbte 58.

’Alle skal have råd til at flyve’

TIRSDAGSKLUMME: Nej, det var ikke statsminister Staunings tale til Det Danske Luftfartsselskabs start med større fly i 1938 fra København til London, men det kunne det have været. Nu blev det Norwegians koncernchefs ved prisoverrækkelse.

Stor rejseworkshop siger nej til udstillere

TURISME: Hvornår får man i Danmark mulighed for at møde en repræsentant for den indiske delstat Rajasthan? Det sker næste måned hvor PATA Danmark i Aarhus og København har sine to årlige langrute-workshops.

Drone rammer passagerfly

LUFTFART: Forleden ramte drone passagerfly. Dansk drone-ekspert har forudsagt, at en drone en dag vil forårsage flystyrt.

Præsident Trump skader sine egne forretninger

TURISME: Donald Trump som præsident er skidt for business - navnlig hans egne. Mange Trump-ejede hoteller og golfklubber ser nedgang. Men fremgang i delstater, der valgte den kontroversielle præsident.

Kabineforening skal have ny bestyrelse

LUFTFART: Medlemmerne af Cabin Attendants Union, der organiserer kabinepersonalet hos SAS i Danmark, skal i princippet have ny bestyrelse. Alle i den nuværende har stillet deres mandater til rådighed før afstemning inden kommende generalforsamling – flere fra den nuværende bestyrelse genopstiller.

MÅNEDSARKIV