16.5 C
København
fredag 23. juni 2017

NYHEDSARKIV

Singapore Airlines overvejer Stockholm-rute til Moskva

LUFTFART: Sidste år stoppede SAS ruterne til Moskva fra København og Stockholm. Nu kan Star Alliancen måske igen få forbindelse fra Skandinavien til Ruslands hovedstad. Ligeledes fremrykker Singapore Airlines start af fly med First og Premium Class til København.

Mission Impossible

WEEKENDKLUMME: TUI har sat sig for at løse sommerferiens store irritationsmoment med reserverede solsenge, men det er en umulig opgave uden at genere kunderne.

Marriott til søs med krydstogter

CRUISE: Luksusvaremærke under verdens største hotelkæde, Marriott, vil fra 2019 være klar med det første af tre mindre krydstogtskibe, der kan komme ind til mindre destinationer.

Viktors Farmor på Michelin jagt

ANKENÆVNET: ”Når øjnene er mætte, byder vi på Michelin for maven”, lyder det i omtalen af en trekking rejse: ”Italien gastronomi og vandring” i Abruzzo. Ingen stjerner for det initiativ, hverken fra klageren eller fra Michelin.

Qatar Airways vil købe 10 pct. af American

LUFTFART: Qatar Airways ejer allerede 20 pct. af Oneworld-partneren British Airways moderselskab. Nu vil det for milliardbeløb også købe 10 pct. af det store amerikanske Oneworld-medlem.

Så gik uge 25

WEEKENDMAGASINET: Når turismen koger over – Tusindvis af nye fly på vej – Krydstogt til Cuba med restriktioner – Ingen bjergetaper i dansk Tour de France start – Smilet.

SAS er klar til nye udfordringer, men skyer truer i horisonten

TORSDAGSKLUMME: Selv om der var røde tal, var underskuddet mindre end ventet i det første halvår, og flere passagerer end nogensinde bakker op om selskabet - ikke mindst om loyalitetsprogrammet. Men lukke øjnene for mørke skyer i horisonten kan man ikke.

Lufthansa til kamp mod sin hovedlufthavn

LUFTFART: Lufthansa er vred over, at Ryanair efter sin åbning i år på Frankfurt Lufthavn har bedre priser end Lufthansa. Derfor planlægger selskabet for første gang at stationere fem A380-dobbeltdækkere i München.

Island har mest national flytrafik

LUFTFART: Island, Tyrkiet og Irland er landene hvor lokale ruteselskaber har mest flytrafik – omvendt er Spanien, Grækenland og Italien de europæiske lande, hvor lokale flyselskaber har mindste markedsandele.

Rejsebureau roses som god arbejdsplads

ERHVERVSREJSEBUREAUER: Verdensomspændende BCD Travel, der bl.a. har to kontorer i Danmark med over 100 ansatte, er netop kåret som en af USA’s bedste arbejdspladser. Øverste personalechef er dansker.

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.

Kæmpe hotelhandel i København

HOTELLER: Dansk holdingselskab sælger fire københavnske hoteller for skønsmæssigt 700 mio. kr. til svensk investor. Svensk hoteloperatør skal stå for driften hotellerne, der tidligere var drevet af fransk hotelkæde.

Air Berlin afviser konkursrygter

LUFTFART: Det tabsgivende Oneworld-medlem siger, at det har tilstrækkeligt med penge og er solvent – ikke mindst takket være sin rige partner i Mellemøsten.

Byggestøj blev dyrt for rejsebureau

TURISME: ”Husk at følge grundigt op på meldinger fra guider eller underleverandører om byggestøj - især hvis rejsebureauet gøres opmærksom på det af kunden”, siger DRF. Det glemte dansk rejsebureau, der nu skal betale 40 pct. af rejsens pris tilbage.

Stort rejsebureau skifter igen ejer

TURISME: Et af de største online-rejsebureauer i 46 lande, bl.a. de skandinaviske, har atter fået ny ejer. To år efter det blev købt af tysk aktør, er det nu solgt til investeringsfond med hovedkvarter i Luxembourg.

Skytrax uddelte igen masser af priser

LUFTFART: Skytrax har atter uddelt sin enorme mængde årlige priser i mange kategorier – i Norden var der igen i år pris til bl.a. Finnair. Se her hvem der landede prisen som Verdens Bedste Flyselskab.

Hotelkæde hjælper Red Barnet og flygtningebørn

HOTELLER: Nordens største hotelkæde giver en mio. svenske kr. til Red Barnets initiativer med bl.a. at hjælpe syriske flygtningebørn i Norden og Tyskland.

Icelandair-ansatte på teaterskole

LUFTFART: Flyselskabet, der i år fejrer 80 års jubilæum, har haft nogle af sine bl.a. kabineansatte på teaterskole i et særligt kundeservicetiltag.

Ny stor strejke truer BA

LUFTFART: En mindre fagforening for British Airways kabinepersonale vil strejke to uger i juli. Der kan ikke opnås enighed med BA om bedre arbejdsvilkår.

Biludlejningsgigant køber selskab med dårligt ry

TURISME: Et af verdens største biludlejningsfirmaer overtager ’Europas største lavprisbiludlejningsselskab’. Men det købte selskab kritiseres ofte og måtte for nylig betale millionbøde til EU for ’aggressiv markedsføring’. Køberen overtog for nylig Danmarks største biludlejer.

Fornemt besøg i Københavns Lufthavn

LUFTFART: Den japanske kronprins afslutter i dag seks dages besøg i Danmark i anledning af 150-året for oprettelse af diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Den kommende japanske kejser og hans følge kom til Københavns Lufthavn med to B747.

Hotel udlåner gratis BMW-bil

HOTELLER: Mange hoteller tilbyder gratis udlån af cykler – men et af Danmarks førende hoteller tilbyder nu gratis leje af en BMW hybridbil for overnattende gæster, der skal blot betales brændstof. Tilbuddet sker i samarbejde med Bayern AutoGroup Aarhus.

Emirates fløj med særlig bil

LUFTFART: Den første bil designet og bygget i De Forenede Arabiske Emirater blev forleden fløjet til præsentation ved 24-timers racerløbet i franske Le Mans. Bilen er inspireret af de klassiske sportsvogne fra 1960’erne.

IKEA er en af verdens største restaurantkæder

TURISME: Sidste år spiste 650 mio. gæster hos IKEA. Møbelkædens første spisested åbnede i 1959. Grundlæggeren havde filosofi om, at mætte kunder køber mere. Se her, hvad IKEA er forkortelse for…

Folkemødets omsætning skal måles

TURISME: Sidste uges Folkemøde på Bornholm trak atter 25.000 besøgende til øen – men hvor meget det betyder i samlet omsætning vides ikke, det skal nu undersøges. Statsministeren advarer Bornholm mod at ’presse citronen’.

Sløve politikere bremser turismen

TURISME: Opvaskere, børnepassere på en campingplads og rengøringsfolk på caféer er alle udlændinge uden arbejdstilladelse. Sådan ser virkeligheden ud, lød det på Folkemødet, hvor det også blev oplyst, at der sidste år blev givet 121 bøder til 117 virksomheder. – Allan Agerholm fik en på 100.000 kr.

100 mio. biler over Øresundsbron

TURISME: Over 100 millioner køretøjer har nu taget turen over Øresundsbron. Fredag passerede nummer 100 million, få uger før den faste forbindelses 17-års jubilæum den 1. juli.

Ny teknik øger lufthavns-sikkerhed

LUFTFART: Transportation Security Administration, der står for sikkerhedskontrol i USA’s lufthavne, tester nu CT-scannere, der kan vise 3-D billeder af håndbagage. Den nye teknologi kan afhjælpe meget bøvl.

Hotelsøgemaskine kigger på Skandinavien

HOTELLER: Søgemaskinen Destinations of the World fra Dubai vil i samarbejde med den skandinaviske rejsebranche. Den tilbyder ifølge egne oplysninger 160.000 hoteller på over 10.000 destinationer.

Trump skuffer hotelgigant

TURISME: Koncernchef med skandinaviske rødder for verdens største hotelkæde utilfreds med at præsident Trump vil begrænse amerikanernes mulighed for at rejse til Cuba. "Dybt skuffende at se de seneste års fremskridt annulleret,” siger Arne Sorenson.

MÅNEDSARKIV