- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Atter passagervækst i Billund Lufthavn

Efter et par måneder med mindre tilbagegang var der i august atter fremgang i passagertallet i Billund Lufthavn. Stor fremgang på ruterne med udenrigspassager.

Sidste måned havde Billund Lufthavn 290.115 passagerer, en stigning på 10.274 passagerer eller 3,7 pct.

 

158.837 fløj på udenrigsruterne, en fremgang på 8,8 pct. i forhold til samme måned sidste år.

 

”Tendensen, som har gjort sig gældende i sommerperioden, er således fortsat. Der er tre tendenser i august, det er værd at fremhæve,” siger lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen, og tilføjer: ”KLM’s rute til Amsterdam vokser fortsat, ruten er den ubestridt største i Billund Lufthavn med fem afgange på hverdage. Ryanairs nye ruter går alle godt og danske Sun-Air har en stor stigning i rejsende fra lufthavnen; en god start for selskabets overtagelse af en række destinationer i kølvandet på Cimber Sterlings konkurs.”

 

I august var de fem største udenrigsruter fra Billund fortsat: Amsterdam, London, Frankfurt, Oslo og Paris.

 

Billund Lufthavn kan også glæde sig over, at SAS 13. august genåbnede på indenrigsruten til København med fem fly på hverdage og hhv. to og tre på lørdage og søndage. I dagene i august, hvor ruten har været åben, har der været 6.113 passagerer.

 

Chartertrafikken havde i august en lille fremgang. I alt 123.212 rejste med charterfly, en fremgang på 1,8 pct. sammenlignet med august sidste år.

Skrevet af redaktionen