- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Jagter Danmarks største rejsekontrakt

De fem store erhvervsrejsebureauer kæmper om Danmarks største rejsekontrakt: for første gang skal det offentliges samlede rejsebudget på 450 millioner kroner om året styres af et eller flere rejsebureauer.

Formentlig i midten af november sætter det offentlige navn på det eller de af de fem store erhvervsrejsebureauer, som fra årsskiftet skal administrere Danmarks største rejsebudget. Det drejer sig om de 450 millioner kroner som stat, amt, kommuner osv. årligt bruger på fly, hotel, biludlejning, rejseforsikring osv. For første gang samler det offentlige hele administrationen af sine rejser – i forvejen har det offentlige fælles indkøb bl.a. fly og hotel.



Rejsebureaukontrakten gælder i to år med mulighed for forlængelse i et plus et år. Efter en åben licitation er de fem største erhvervsrejsebureauer, Weco DSB Travel (der snart skifter navn til VIA Danmark), CWT, TQ3, BTI og American Express tilbage. I den indledende runde var også Vejle Rejser, Rejsepartnerne og FDM travel .



”Vi har bl.a. bedt kandidaterne fortælle, hvordan de kan håndtere så stor en mundfuld med de mange aftaler, som de offentlige instanser allerede omfatter med en række leverandører,” siger chefen for det største rejsebudget i det offentlige, Forsvarets travel manager, Mogens Thrane, til Take Off Weekly. Han sidder i den styregruppe som rådgiver Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) om den nye kontrakt.



Hidtil har de enkelte instanser i det offentlige selv valgt rejsebureau. Tidligere i år indgik SKI – som hører under Finansministeriet økonomistyrelse – Danmarkshistoriens hidtil største aftale om køb af flyrejser. Den danske stat køber i alt flyrejser for en kvart milliard kroner, eller ca. 25.000 flybilletter, om året.



Forsvaret er med et samlet rejsebudget på 250 millioner kroner største offentlige indkøber af flyrejser, hotelovernatninger og billeje. Forsvaret bruger årligt 135 millioner på hotelovernatninger, 90 millioner på flybilletter og fem millioner på tog- og færgebilletter samt billeje.



Hidtil er bestillingerne sket internt i Forsvaret gennem 88 kontorer – det samles nu hos Mogens Thrane og hans stab.

Skrevet af