- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Bedre plads til interkontinentale passagerer

5.100 kvadratmeter i Københavns Lufthavns Finger C til 253 millioner kroner giver plads til væksten i den interkontinentale flytrafik til og fra Danmark.

Foto: Ernst Tobisch/CPH.

5.100 kvadratmeter i Københavns Lufthavns Finger C til 253 millioner kroner giver plads til væksten i den interkontinentale flytrafik til og fra Danmark.

Når rejsende fra lande uden for EU kommer til Finger C i Københavns Lufthavn får de bedre plads og service ved både security og paskontrol.

”Det første indtryk af Danmark er meget vigtigt. Derfor har vi blandt andet bygget 1.900 nye kvadratmeter med et ekstra spor ved lufthavnens security-check og flere bokse til politiets paskontrol. Det øger kapaciteten med op mod 50% og giver mulighed for kortere ventetid,” siger Thomas Woldbye, adm.direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Ud over ekstra plads til security og paskontrol, er der bygget lounges, trappetårne og en ekstra ankomstetage på 2.200 kvadratmeter. Med en vækst på over 10% interkontinentale passagerer i årets første ni måneder, har det været nødvendigt at udvide Finger C for at fastholde væksten og World Class Hub strategien, som Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr mener flugter med regeringens ambitioner om at skabe vækst og arbejdspladser.

Hun understreger, at lufthavnen er en af landets største enkeltarbejdspladser med over 22.000 medarbejdere fordelt på 500 virksomheder og at en ”en udvidelse af Finger C og flere ruter hjælper til at sikre de mange arbejdspladser.”

Flere flyselskaber udvider på Finger C: Emirates indsætter et større fly (Boeing B777-300ER) med 428 sæder fra februar 2013. SAS åbner til San Fransisco til marts. Singapore Airlines går fra april næste år fra tre til fem ugentlige afgange. Air Canada indsætter et større fly (Airbus A330) i sommeren 2013 på ruten til Toronto. Og Royal Air Maroc åbner til Casablanca 31. marts.