- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Bedste resultat for Small Danish Hotels

HOTELLER: ”Mange hoteller på landet har det hårdt, de er hårdt presset fra hoteller i Nordtyskland og Sverige. Jeg kontaktes hver uge fra nødlidende hoteller,” siger direktør for Small Danish Hotels til standby.dk

”Årets tre første måneder har været slemme for hotelbranchen, men vores medlemmer er ikke værre stillet end andre,” siger Jørgen Christensen.

De ca. 100 medlemmer af Small Danish Hotels har 5.000 hotelværelser. Med en samlet belægning på 50 pct., havde medlemmerne sidste år tæt på en mio. gæster.

Beløbet kunne blive endnu bedre uden hotelmoms, siger Jørgen Christensen. ”Jeg var forleden på ITB-messen i Berlin. Her sagde mange tyske turoperatører, at de kører uden om Danmark, som er dobbelt så dyr som nabolandene,” siger han.

”Der er dog et kæmpe uudnyttet potentiale for at tiltrække flere udenlandske gæster. Men det kræver, at Danmark sænker hotelmomsen, så den kommer på niveau med vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland, hvor hotelmomsen ligger på mellem 8 og 12 procent,” siger Jørgen Christensen.

De omkring 100 hoteller, kroer, slotte og herregårde, som udgør foreningens medlemmer, omsatte for 1,4 milliarder i 2012.

Small Danish Hotels hed tidligere Danske Kroer & Hoteller, men skiftede i 2012 navn til Small Danish Hotels