- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Billund får direkte rute til Maldiverne

CHARTERREJSER: Jyske Primo Tours åbner til januar sin første langrutedestination med afgang hele året fra Billund til Maldiverne. Ruten, den eneste fra Danmark, flyves af dansk flyselskab.

”Hidtil har det taget over 24 timer at komme fra Skandinavien til Maldiverne. Men nu afløses flyskift og lange transfertider af 11-timers flyvning fra Billund, fulgt af fem minutter i speedbåd fra den ny lufthavn, Maamigili Airport, til Primo Tours’ resorts i øgruppen i Det indiske Ocean,” siger adm. direktør Bjarke Hansen.

Danske Jet Time flyver passagerne fra Billund og har mellemlanding i Dubai for optankning.

”Vi har arbejdet med projektet i to år – det smarte ved vores tilbud til Maldiverne er, at man ikke skal lande i hovedlufthavnen, Male, og så over til vandflyverne og flyve op til en time, hvorefter man med speedbåd kommer til stedet, hvor ferien skal holdes,” siger Bjarke Hansen.

At Jet Time ikke har individuelle tv-skærme for underholdning ombord, ser Bjarke Hansen ikke som noget problem. ”Jet Time udlejer Ipads, men de efterspørges kun af 30 pct. af passagererne. Mange rejsende har egne smartphones, Ipads, elektroniske bøger osv.,” siger han.

Første afgang til Maldiverne fra Billund, den eneste lufthavn Primo Tours har flyvninger fra, bliver 5. januar – Jet Times Boeing B737’ere har plads til 148 passagerer.

”Maldiverne bliver vores eneste langrute-destination, vi har ikke andre på tegnebrættet. Priserne for en rejse til Maldiverne bliver fra 9.800 kr. og op til 17.000 kr. Vi holder fast i vores jyske marked – vi flyver kun ud af Billund. Sidste år havde vi 22.000 gæster, mindst 95 pct. var fra Jylland – men ruten til Maldiverne kan nok tiltrække rejsende fra f.eks. København, Norge, Sverige og Nordtyskland,” siger Bjarke Hansen.

Hos Jet Time siger adm. direktør, Klaus Ren, til standby.dk, at Jet Time er en god kunde i lufthavnen i Dubai, hvor mellemlandingen sker. ”Vi får besætningsskift i Dubai, som vi har fløjet til for Star Tour denne vinter. Dubai-besætningen flyver til Maldiverne og returnerer til Dubai,” siger han.

Jesper Klausholm, salgsdirektør i Billund Lufthavn, oplyser til standby.dk, at cirka 1/3 af passagererne i Danmarks næststørste lufthavn er chartergæster, de udgør på årsbasis ca. en million rejsende.

Lufthavnen, som Primo Tours’ gæster lander i, åbner først til januar. Dermed bliver Primo Tours første kommercielle selskab, der sender gæster til Maamigili Airport.

”Fra lufthavnen kan gæsterne komme til vores resorts på Sun Island og Holiday Island i speedbåd på fem minutter,” siger Bjarke Hansen. Sun Island har fritidsaktiviteter, mens Holiday Island er for dem, der ønsker ro. Fra begge øer der er muligheder for at snorkle med blandt andet hvalhajer.

”Vi er stolte over, at vi som første lufthavn i Skandinavien tilbyder Maldiverne uden flyskift. Vi sender i forvejen alle Primo Tours’ gæster ud i verden,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Primo Tours sælger rejser til Maldiverne i 11 eller 14 dage.

Maldiverne i Det Indiske Ocean består af 1.192 koraløer, hvoraf 200 er beboede. Øgruppen har ca. 300.000 indbyggere. Primo Tours har to resorts i Maldiverne, Sun Island og Holiday Island.