- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Børnebog om Max, flyet der ikke kunne flyve

Der er næppe tænkt på Boeings problembarn, den groundede B737MAX – men ny illustreret børnebog har i hvert fald titel, Boeing næppe vil synes om: ”Max, the Airplane that Couldn't Fly.”

Bogen om Max, the Airplane that Couldn’t Fly, udkom sidste år og er ifølge Amazon.com, hvor bogen er til salg for lige under ti dollars, udgivet fra forlaget JPV Publishing.

Klik for stort format. Forsiden af ”Max, the Airplane that Couldn’t Fly” – illustration via Amazon.com

I omtalen af bogen, der er fyldt med tegninger på sine 28 sider, står blandt andet, at læseren kan følge flyet Max, hans far og andre interessante medvirkende i lufthavnen, hvor Max er hjemmehørende. Det er en sjov og hjertevarmende fortælling om styrken ved vedholdenhed, hedder det blandt andet i omtalen.

Her står også, at hovedfiguren Max er lidt anderledes end de andre fly lufthavnen. Han har en mangel som gør, at han ikke kan flyve – og det er kun det, Max vil. Det ender, heldigvis, med triumf – men inden da skal Max som i et rigtigt eventyr så grueligt meget igennem.

Moralen med bogen er også, at den skal inspirere børns kreativitet og fantasi og vise, at nærmest alt er muligt, hvis man ikke på forhånd giver op, men bliver ved med at prøve, står der i omtalen.

Opslaget på Amazon.com har en række læserkommentarer. Således skriver ”N. Knight,” at bogen er hjælpsom overfor børn der kan sammenholde deres egne oplevelser med hvad de ser i bogen.

Ligeledes kan bogen, står der i kommentaren, være god at læse for børn der kan være urolige og nervøse inden de selv skal flyve for første gang – ligesom den kan give børnene et indtryk af, hvad der sker i en lufthavn og hvor mange ting er forklaret ligesom der bliver sat navne på en række funktioner.

Men bogen er også lærerig for børn, fordi den viser dem, at med vilje kan de mere end de måske selv tror – også selv om de har forskellige slags udfordringer, skriver N. Knight.

En anden kommentarskriver, der identificerer sig som John Reizer, fastslår, at det er en yndig historie der prøver at lære børnene, at selv om livet byder på modgang, kan man stadig blive lykkelig og finde muligheder for at få succes.

I en tredje kommentar skriver Darron Clark om Max-bogen, at den er sjov at læse og lære af. ”Alle mennesker har deres fejl og mangler, men via skæbnen, medgang, vedholdende og god støtte fra sine omgivelser, kan man overvinde sine problemer,” hedder det.

Klik for stort format. En B737 MAX på vej gennem Boeings samlefabrik ved Renton udenfor Seattle. Produktionen er indtil videre indstillet. Ifølge Boeings hjemmeside har flyfabrikken bestillinger på over 4.500 B737MAX i de fire primære versioner, MAX 7, 8, 9 og 10. Pressefoto: Boeing.

De rigtige MAX-fly står fortsat på Jorden
Siden marts sidste år har den mest bestilte model af Boeings passagerfly, B737MAX, haft flyveforbud efter de to havarier i Indonesien og Etiopien, der samlet kostede de 346 ombordværende livet.

Indtil videre står flytypen på jorden – og Boeing har sat produktionen i stå indtil videre. Siden typen fik flyveforbud har Boeing samlet omkring 400 eksemplarer ved samlefabrikken i Renton ved Seattle – yderligere knap 400 eksemplarer står på jorden hos de flyselskaber, der havde modtaget den uheldsramte flytype.

Før flyveforbuddet skruede Boeing i snit 52 MAX-fly sammen om måneden. Ifølge Boeings hjemmeside har flyfabrikken bestillinger på over 4.500 B737MAX i de fire primære versioner, MAX 7, 8, 9 og 10.

Men forleden kom endnu et problem for MAX. Denne gang er der muligvis problemer med noget af flyets kabelføring, som måske kan føre til kortslutning på 737 MAX.

Ifølge avisen New York Times undersøger Boeing, om to kabler er for tæt på hinanden, hvilket kan føre til en kortslutning og potentielt resultere i et flystyrt, hvis piloter ikke reagerer korrekt i situationen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters arbejder Boeing med at designe en separering af kabelforbindelserne, ligesom flyproducenten udfører analyser for at fastslå, om den elektriske fejl kan opstå i et virkeligt scenarie, hvor flytypen er på vingerne.

USA’s luftfartsmyndigheder, FAA, betegner kabelproblemet som potentielt “katastrofalt.” En talsmand for Boeing siger dog til Reuters, at det er muligt, at afskærmning, isolering og afbrydere kan forhindre en kortslutning.

Ifølge kilder i FAA kan problemerne med kablerne betyde, at ophævelsen af flyveforbuddet mod 737 MAX bliver yderligere forsinket.

Relaterede artikler:

Ny alvorlig udfordring for MAX-flyene

Yderligere to flyselskaber får MAX-erstatning

Boeing leverer B737 nummer 10.000