- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Braganza køber SCC

Det norske investeringsselskab Braganza har købt Scandinavian Cruise Center.

SCC, der blev startet af Per Dylov i 1991, omsatte i 2010 for 56 millioner kroner, hvilket gør det til en af Skandinaviens største cruise-arrangører. Selskabet er specialist i skræddersyede ferierejser, hvor cruise er en vigtig del af ferieoplevelsen.

 

Braganza er i dag aktør på cruise-markedet både i Norge og Sverige med selskaberne Escape Cruises og Escape Travel.

 

”Scandinavian Cruise Center er et spændende selskab som giver os en stærk position på det danske cruise-marked. Markedet er interessant, fordi det viser betydelig vækst internationalt og specielt Skandinavien”, siger Per G. Braathen

 

Braganza har ansat Ole Kyed som ny direktør i SCC. Han kommer fra stillingen som operationel direktør i Quality Tours og har brancheerfaring fra Tivoli, sommerhusbranchen og Spies Rejser. Han tiltræder i dag, torsdag.

 

Gunnar Grosvold fra Braganza bliver ny bestyrelsesformand i SCC. Han har baggrund fra ledelsen i Tjæreborg Rejser og som direktør for Thomas Cook i Norge i 10 år.

 

Braganza ejes af Per G. Braathen og hans nærmeste familie og var i en årrække ejer af flyselskabet Braathens (SAFE). Investeringer i flybranchen, rejseliv, oplevelsesindustri og distribution af rejselivsprodukter udgør størstedelen af investeringsporteføljen. Malmö Aviation AB, Kristiansand Dyrepark AS og Ticket Travel Group AB er de største enkeltinvesteringer.

Skrevet af Flemming Juul