- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Bravo Tours lander igen millionoverskud

CHARTERREJSEBUREAUER: Islandsk-ejede Bravo Tours fik sidste år en omsætning på 745 mio. kr. og overskud på 7,5 mio. kr. før skat. En forbedring på næsten 2 mio. kr., men stadig et stykke fra budgettet.

Peder Hornshøj.

CHARTERREJSEBUREAUER: Islandsk-ejede Bravo Tours fik sidste år en omsætning på 745 mio. kr. og overskud på 7,5 mio. kr. før skat. En forbedring på næsten 2 mio. kr., men stadig et stykke fra budgettet.

”Det er et tilfredsstillende resultat. 2014 var ikke det nemmeste år at sælge rejser i, så på den vis er resultatet fint, men i forhold til vores budget når vi ikke i mål,” siger Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours.

Der er flere årsager til, at rejsebranchen sidste år havde det svært. Hovedårsagen er dog et alt for stort udbud af rejser og flysæder i forhold til markedet.

”Der har været for mange rejser til salg. Og så gjorde det bedste sommervejr i mange år det ikke nemmere,” siger Peder Hornshøj.

Det svære år for rejsebranchen i 2014 har fået markedet til at tilpasse sig. I slutningen af 2014 købte Bravo Tours charterrejsebureauet Sun Tours, der fortsætter under samme navn. Bravo Tours forventer at sende omkring 170.000 gæster på ferie i år og nærme sig omsætning på 1 mia. kr.

Danmarks største charterrejsebureau fik sidste regnskabsår et overskud på 11,4 mio. kr. Danmarks to største charterrejsebureauer, Spies og Star Tour, har det seneste 10-år tjent over en milliard kr. – efter skat.

Hovedparten af Bravo Tours gæster rejser igen i år fra Billund Lufthavn, mens ca. 35 pct. flyver ud af Københavns Lufthavn og 10 pct. fra Aalborg Lufthavn.

Blandt årets nyheder er den græske ø Lesbos, ligesom der bliver comeback til spanske Costa del Sol: ”Costa del Sol har været lidt ude i kulden. Det har været svært at tjene penge på den destination. Men vi har lyttet til vores gæster, som ønskede Costa del Sol tilbage – vi får nu to fly om ugen,” siger Peder Hornshøj og tilføjer, at også Italien i år er ny på menukortet hos Bravo Tours. Dels med ture kun til Rom, dels med kombination af Rom og badeferie ved kysten. Bravo Tours har ikke opgivet destinationer i år.

Bravo Tours overtog sidste efterår Sun Tours fra Aarhus, der har ca. 35.000 årlige gæster. Sun Tours arrangerer primært traditionelle charterrejser, men har campingrejser til Sydeuropa, skirejser til Andorra samt golfrejser til Tyrkiet. Sun Tours blev grundlagt i 1985 af Lars Glavind og Jørgen Fast.

13 år senere blev Bravo Tours grundlagt i af Peder Hornshøj og Henrik Søndergaard. Medstifteren af Bravo Tours, Henrik Søndergaard er i dag direktør for Primo Tours, der i september overtog Århus Charter.