- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Charterbranchen spændt på genåbningsplan

Charterarrangørerne i brancheforeningen RiD håber, at danskerne vil bruge deres feriepenge på udlandsrejser, og branchen håber, at regeringens genåbningsplan indeholder lempelse af rejserestriktionerne.

Det er ikke alene statsminister Mette Frederiksen og TV 2, der håber, at alt bliver godt igen. Det håb næres også af de danske charterarrangører, der er organiseret i Rejsearrangører i Danmark (RiD).

Her melder man om betydelig tab gennem det seneste år, siden regeringen lukkede grænserne for præcist et år siden i morgen, og bortset fra en åbning i Europa hen over sommeren og i det tidlige efteråret, så har der sidenhen været først orange og sidenhen røde rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet.

”For charterbranchen som helhed har rejserestriktionerne medført en omsætningsnedgang på 93 procent i det forgangne år,” udtaler RIDs formand Jan Vendelbo. ”Det har været et katastrofalt år for rejsearrangørerne. Og for nogle er det eneste, der holder dem i gang, håbet om en snarlig genåbning”.

Håber på lempelse af rejserestriktioner
Genåbningen kan også være på vej, da smittetallene indtil videre ikke har været voldsomt påvirket af den britiske mutation, som regeringen har forsøgt at dæmme op for, og med udsigt til, at stadig flere danskere bliver vaccineret, så er der håb om, at en trinvis lempelse af rejserestriktionerne kan være en del af den genåbningpakke, der ventes præsenteret den 23. marts.

”Vi ser frem til, at vi får et digitalt coronapas, som kan lukke verden op, hvis man enten er vaccineret, har antistoffer eller kan fremvise en negativ test,” siger RID’s direktør Henrik Specht. ”Flere af de populære rejsemål sydpå åbner for turister i maj. Så vi håber, at de danske myndigheder vil lempe rejserestriktionerne for lande, hvor det skønnes sundhedsfagligt forsvarligt”.

Håber på boom fra feriepenge
I de kommende uger får danskere overskydende skat udbetalt samt den sidste del af fra den tidligere aftale om udbetaling af feriepengene, og da en stor portion af overskydende skat traditionen tro havner i rejsearrangørernes pengekasser, så håber branchen, at det hele flasker sig, så der er mulighed for at bestille rejser, når pengene går ind på danskernes konti.

“Så nu ser charterbranchen med spænding og forventning frem til regeringens udmelding om genåbningsplanen omkring påsken. Vi har brug for en dato for, hvornår vi atter kan komme i luften. Det samme har de mange danskere, som i denne tid overvejer, hvor og hvordan de skal tilbringe deres sommer,” understreger Jan Vendelbo.

 

Relaterede artikler:

DRF: Forsinkede vacciner kan lukke rejsebureauer