- STANDBY.dk - https://standby.dk -

PIA: Flyveforbud er diskrimination

Pakistan International Airways i skarp kritik af EU-forbud


Bestyrelsesformanden for Pakistan International Airlines anklager EU for diskrimination efter af størstedelen af selskabets fly har fået forbud mod at operere i europæisk luftrum på grund af sikkerheds bekymringer. ”EU’s beslutning er diskrimination. PIA har højere sikkerhed end visse større europæiske flyselskaber” siger Tariq Kirmani

I følge PIA talsmand Mohammed Latif er EU’s hovedpunkter flådens renhed, lugtgener i kabinen, sædekomfort samt falmet bemaling på selskabets fly. Pakistans luftfartsmyndigheder mener at, PIA’s flåde af B747 og A310 som er påvirket af flyverforbudet, er i tilfredsstillende stand og burde have tilladelse til at flyve i EU. EU’s siger at forbuddet er midlertidigt, og det ophæves så snart selskabet har opgraderet sin flåde.

I 1970’erne var PIA blandt verdens top ti selskaber, men siden er det gået gevaldigt ned af bakke, og det umiddelbare klimaks er altså det europæiske flyveforbud. Ud over flyveforbudet slås PIA også med korruptionsanklager, mange fyringer forårsaget af store økonomiske problemer. PIA er netop blevet dømt til at genansætte 73 kvindelige stewardesser som var blevet fyret på grund af dårlige sprogkundskaber og ”kedeligt udseende” så som ar i ansigtet, mellemrum mellem fortænderne samt normale alders tegn.

Skrevet af