- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Dansk hotelrestaurant til kamp mod madspild

TURISME: Restaurant på kendt københavnske hotel lancerer ny bæredygtig Treatbox – en doggy bag, hvor gæsterne kan tage ikke spist mad med hjem.

TURISME: Restaurant på kendt københavnske hotel lancerer ny bæredygtig Treatbox – en doggy bag, hvor gæsterne kan tage ikke spist mad med hjem.

Restaurant Bark på 4-stjernede hotel Crowne Plaza går nu forrest i kampen mod restauranters tallerkenspild og tilbyder sine gæster at tage deres rester med hjem i en ny bæredygtig “Treatbox”. Det er en 100 pct. biologisk nedbrydelig æske, som afløser de traditionelle doggybags af plast og folie.

Den nye Treatbox er udviklet af et partnerskab som vil løse problemet med madspildet i professionelle køkkener. De vil nu introducere konceptet til restauranter og kantiner over hele landet.

Den første restaurant, der har valgt at indarbejde den grønne Treatbox, er Bark på hotel Crowne Plaza i Ørestaden.

Mireille Jakobsen, Group CSR Manager hos Barks ejer, BC (Bella Center) Hospitality Group, siger: “Treatboxen er i tråd med vores bæredygtighedspolitik og indsats for at reducere madspild i alle vores køkkener og restauranter. Vi glæder os til at tilbyde vores gæster at tage resterne af et måltid med hjem i en bæredygtig emballage. Æsken er 100 procent biologisk nedbrydelig, den indeholder ingen skadelige kemikalier eller tungmetaller – og den er godkendt til at være i direkte fødevarekontakt.”

“Tiden er til en fornyelse af doggybag tankegangen i Danmark,” siger Dung Nguyen, marketing manager hos Unilever Food Solutions.

“Danske virksomheder og forbrugere tager ikke vores rester med hjem fra restaurant. En undersøgelse viser, at 75 pct. af danskerne gerne vil have deres mad med hjem – men at kun 25 pct. får tilbuddet,” siger hun.

Hun og partnerskabet mener, at en del af barriererne har rod i vores kultur: “Mange synes, at det er pinligt at bede om at få rester med hjem, fordi de tror, at det virker nærigt.”

Den nye Treatbox leveres til restauranterne i en holder til bordet, så gæsterne selv kan fylde den med de madrester, de ønsker at tage med hjem.