- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Danske hoteller sætter rekord

HOTELLER: Danske hoteller lægger finanskrisen bag sig. Det viser Normtalsanalysen 2014/15, som Horesta netop har offentliggjort.

HOTELLER: Danske hoteller lægger finanskrisen bag sig. Det viser Normtalsanalysen 2014/15, som Horesta netop har offentliggjort.

Tallene fra sidste år er endnu ikke klar, men analysen baserer sig på regnskaber fra over 800 virksomheder i hotel- og restauranterhvervet i 2014.

Det gennemsnitlige danske hotel opnåede i 2014 overskud på 0,9 procent af omsætningen, en fremgang i forhold til de foregående år. Og det er første gang siden 2007, bundlinjen på tværs af alle danske hoteller er positiv, skriver Horesta.

Fremgangen skyldes bl.a., at hotellerne i 2014 for fjerde år i træk havde fremgang i gæsteantal og omsætning. Omsætningen steg knapt en milliard kr., et plus på 8,5 pct. Samtidig nåede det samlede antal hotelovernatninger i Danmark op på 13,8 millioner – en vækst på 7 pct. i forhold til året før og ny dansk rekord.

Med fremgangen i antallet af overnatninger lykkedes det at få fyldt bedre op på de over 7.000 nye værelser, der er kommet til siden 2008 – en stigning på næsten 20 pct.

Fremgangen har været størst i Region Hovedstaden, hvor belægningsprocenten er den højeste nogensinde.