- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Danske rejsevejledninger normaliseres og forenkles

Et bredt flertal i Folketinget er enige om markante lempelser og forenkling af rejserestriktionerne. Rejsevejledningerne normaliseres fra på fredag. Der farvelægges ikke mere efter coronasmitte.

Med dagens aftale normaliseres rejsevejledningerne fra på fredag, den 15. oktober, før efterårsferien. Dermed afspejles coronasituationen i udlandet som udgangspunkt ikke længere i Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Det er et logisk skridt hen imod normaliteten, hvor rejsevejledningerne afspejler sikkerhedssituationen i udlandet – og ikke corona, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag aften og tilføjer:

”Udenrigsministeriet rejsevejledninger normaliseres, så de ikke længere farves efter COVID-19 smitte i et land, men efter sikkerhedsfaktorer for den rejsende som terror, krig, uro med videre.”

Mange lande har fortsat COVID-19 restriktioner. Derfor skal den rejsende danske turist fremover forholde sig til sikkerhedsniveauet i rejsevejledningerne og rejsemålets indrejseregler på ambassadernes COVID-19 hjemmesider, oplyses det.

Aftalepartierne holder fast i, at der fortsat er behov for et beredskab, som hurtigt og effektivt kan aktiveres, hvis der opstår nye, bekymrende virusvarianter i udlandet, der kan true epidemikontrollen herhjemme.

Også færre indrejserestriktioner.
De tilbageværende indrejserestriktioner til Danmark fokuseres på rejsende, der hverken er vaccinerede eller tidligere smittede. Samtidig opretholdes et beredskab, så de tidligere restriktioner hurtigt kan genindføres, hvis der opstår nye, bekymrende virusvarianter i udlandet.

De nye indrejseregler træder i kraft fra mandag den 25. oktober.

I EU- og Schengenområdet vil personer, der er færdigvaccinerede, tidligere smittede og personer, som har en negativ test, fremover kunne rejse ind i Danmark uden restriktioner. For øvrige vil der gælde et krav om, at de skal testes senest 24 timer efter indrejse til Danmark. Kravet vil også gælde personer med dansk statsborgerskab eller med fast bopæl i Danmark, når de indrejser i Danmark, står der i pressemeddelelsen.

For hele verden fjernes kravet om anerkendelsesværdigt formål og kravet om test forud for indrejse.

Færdigvaccinerede fra OECD-lande, lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, og lande, der løbende tilknyttes EU’s coronapasordning, kan indrejse i Danmark uden krav om test og isolation.

Også lidt om krydstogter
”For krydstogtturisme vil der gælde krav om coronapas før ombordstigning samt krav om test før landgang i Danmark, såfremt der udbryder smitte på skibet,” står der i pressemeddelelsen.

Hele pressemeddelelsen fra Justitsministeriet kan læses via dette link, hvor der også er link til selve aftaleteksten, klik her.

Bag aftalen står Regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Relaterede artikler:

Klar til politisk debat om nye rejsevejledninger

Over 100.000 danskere på efterårsferie i udlandet

Orange rejsevejledninger koster branchen milliarder