- STANDBY.dk - https://standby.dk -

De alternative rejser hitter i år

Tidligere Sovjetrepublikker, Latinamerika plus kultur- og luksusrejser er rundrejsearrangørernes trend.

Det betyder, at nationer som Aserbajdsjan, Usbekistan og Georgien side om side med landene i Sydamerika vil tiltrække de mere eventyrlystne rejsende på de organiserede rundrejser, skriver politiken.dk.

 

Marketingchef Esben Gynther fra ’Viktors Farmor’ understreger, at de rejsende nu mener, at det er sikkert at rejse til eksotiske lande som Georgien, Usbekistan og Aserbajdsjan og for den sags skyld til lande som Serbien, Makedonien, Albanien og Kosovo. Åbningen af nye flyruter – som til de tidligere Sovjetrepublikker –bidrager til at kreere nye turistdestinationer. Hvor blot et enkelt flyselskab har haft monopol har det næsten suverænt kunnet bestemme billetprisen, men åbning af nye ruter kan medføre en halvering af flyprisen, og det smitter af på rejsearrangørernes priser.

 

Peter Frederiksen, direktør i Horisont Rejser, er enig, men advarer mod, at bedre flydækning kan føre til, at masseturismen tager over. Han mener at de såkaldte cross border-rejser, hvor man krydser kulturelle og geografiske grænser, er på vej frem i både Sydamerika og andre verdensdele, hvor flere lande inddrages i én rejse. For eksempel har man haft succes med en 40 dages rundrejse i Sydamerika og introducerer i år en 36 dages rejse fra Istanbul til Beijing.

 

Jesper Hannibal fra ’Jesper Hannibal & Co’ slår til lyd for indholdsrige rejser til Peru, Galapagos, Costa Rica og Thailand, men selskabet vil se på en nyskabelse i form af krydstogt til Sankt Helena ud for Namibias kyst, hvor Napoleon sad fanget. Eller ’live on board’ mindre skibe mellem øerne på Seychellerne.

Steen Albrechtsen fra Albatros Travel regner med, at der dels bliver skruet op for mere luksus på rejserne. Bedre mad og bedre hoteller også på for eksempel trekking i Nepal. Det samme gælder for krydstogterne, hvor de rejsende vil have balkonkahytter og 4-stjernet overnatning i land. Dels satser selskabet på kulturkrydstogter, hvor man kombinerer sejladsen med foredrag og rundrejser i land med kulturelt tilsnit. Dels går man efter flysafari i USA – roadtrip i luften. Det gennemføres med mindre chartrede fly med udgangspunkter i henholdsvis New York, Los Angeles og Orlando.

Skrevet af Flemming Juul