- STANDBY.dk - https://standby.dk -

De billigste ferielån

Det er ikke alle, der har penge nok på bankkontoen til selv at lægge ud for ferien. For dem har prissammenligningssiden Mikonomi.dk nu lavet en opgørelse over, hvor de billigste ferielån findes.

Konklusionen er, at de billigste lån ikke findes hos bankerne, men hos de rejsearrangører, der selv udbyder finansiering til rejsen.

Forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, er ikke overrasket: ”De har en interesse i, at man rejser med dem og bliver fast kunde, så de er ekstra opsatte på at gøre sig til”.

Lige meget hvem, der udbyder lånet, mener hun ikke, at danskerne skal rejse på ferie for lånte penge.

”Det er en dårlig ide, for der er ikke sammenhæng i feriens varighed og lånets varighed. Et forbrugslån kan have mange gode grunde som indskud til en lejlighed eller udbetaling til en bil, men hvis man betaler af på en rejse som for længst er brugt, så falder motivationen”, siger hun.

I Mikonomi.dks undersøgelse fremgår, at Primo Tours, Bravo Tours og Sun Tours alle benytter sig af Spar Nords SparXpres til at udbyde deres lån. Når lånet udbydes gennem rejsearrangørerne, er det til 1.300 kroner i samlede omkostninger, hvor de hos SparXpres selv ligger på 3.765 kroner, skriver finans.dk.

Ifølge Ann Lehmann Erichsen er det en grund til at kigge lånebetingelserne grundigt igennem.