- STANDBY.dk - https://standby.dk -

De franske flyveledere vil ikke reducere

I sidste uge betød en punktstrejke at en del fly fik forsinkelser på op til flere timer, fordi flyvelederne er utilfreds med EU's planer om fælles kontrol i det europæiske luftrum.

Et fælles europæisk luftrum skal gøre det billigere og mere enkelt at operere i Europa. Noget flyselskaberne længe har ønsket, og noget som er blevet ekstra forstærket efter askeskyerne og de store ekstra udgifter i den anledning.

 

"Det er blot ikke en populær beslutning hos de franske flyveledere. I Frankrig er der flere centre, og det vil koste mange arbejdspladser. Strejkerne betød, at nogle af vores fly i Thomas Cook Airlines blev et par timer forsinket, " fortæller informationschef Torben Andersen (foto).

 

Han er imidlertid ikke i tvivl om gevinsten ved forslaget, når det er gennemført. Kontrolcentrene skal reduceres til ét, hvor der i dag er over 60 ned gennem Europa.

 

"Det vil betyde en halv snes procent mindre forbrug af brændstof. I dag er det ikke usædvanligt, at et dansk charterfly til De Kanariske Øer sendes ud på en omvej på op til 300 km. på grund af de nationale interesser med kontrolcentrene, " siger Torben Andersen.

 

Om der kommer flere strejker i nær fremtid vides ikke – men man kan frygte det værste.

 

 

Skrevet af Ejvind Olesen