- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Den kraftigt faldende oliepris styrker SAS-ledelsen i salget

Det kraftige fald i olieprisen i de seneste to måneder sætter ledelsen i SAS i en langt bedre forhandlingsposition over for den eller de modparter, der forhandles salg med i øjeblikket.

Med en oliepris, der er faldet omkring 50 pct. siden midten af juli til senest 97-98 dollar tønden, hjælper gevaldigt på humøret i den ellers meget pressede luftfartsektor.

 

Det burde kunne presse prisen op omkring forhandlingsbordet med den eller de parter, som SAS forhandler med, skriver Børsen i dag.

 

»En pris på 75 svenske kr. pr. aktie er noget af det laveste, som SAS kan tillade sig over for ejerne at sælge for,« siger SAS-analytiker, Erik Gustafsson, fra Carnegie til Børsen.

 

Dermed antyder han, at svenskerne går til valg inden for det kommende år, og et for billigt salg af SAS vil kunne skade den siddende regering i den kommende valgkamp. Han siger også, at den nuværende pris på 55 svenske kr. er historisk lav. Og der er mange plusser og minusser, når der tales om salgsprisen for SAS. Indlysende på plussiden er den faldende oliepris, der gør livet meget lettere for alverdens trængte ?yselskaber.

 

Der er dog ingen tvivl om, at SAS i en sådan forhandlingsproces vil være interesserede i at få flere bydere på banen. Med andre muligheder kunne menes de to andre store spillere i Europa, Air France-KLM og British Airways. men de er begge med i de konkurrerende SkyTeam og One World-alliancer og derfor ikke så oplagte som Star Alliance-partneren Lufthansa. En anden mulighed er, at der kommer en helt overraskende spiller kommer ind på banen. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen