- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Det sagde vinderne ved Danish Travel Awards

Traditionen tro får modtagerne af Danish Travel Awards overrakt prisen på scenen – og svarer på spørgsmål fra aftenens konferencierer, her nogle uddrag. Der er fotos af alle vinderne på STANDBY.dks Facebook-side.

”Det har meget længe været en rød pris,” sagde Kasper Østervig med titel af Head of Travel Industry & Commercial, Hertz Danmark, da Hertz onsdag aften modtog prisen som Bedste Biludlejningsselskab ved Danish Travel Awards. Overrakt af konferenciererne Natasja Crone og Rasmus Tantholdt.

Direktør Ole Kirchert Christensen fra Travelmedia Nordic, der blandt andet står bag STANDBY.dk, byder velkommen til aftenens konferencierer, Natasja Crone og Rasmus Tantholdt. Alle fotos: Michael Stub.

Hentydningen til den røde farve gik på, at konkurrenten Avis Biludlejning, der er kendt for sine røde farve, de seneste år er kørt hjem med førstepladsen.

Kasper Østervig glædede sig over, at vinderne af Danish Travel Awards i blandt andet denne kategori var fundet via analyseinstituttet Epinions udvidede Danmarkspanel, altså forbrugerne. Han tilskrev at Hertz vandt i år med, at biludlejningsselskabet for eksempel har et dansktalende callcenter.

”Vi leverer udsøgt service på vores ruter fra Danmark til Norge, som er et fantastisk rejseland,” sagde administrerende direktør for i Danmark for norske Fjord Line, Claus Riis, som en årsag til, at prisen som bedste passagerrederi mellem Danmark og udlandet for vist nok første gang gik til rederiet.

Atlantic Airways slog Thomas Cook Airlines og SAS
Foran Thomas Cook Airlines og SAS vandt færøske Atlantic Airways i år prisen som bedste charterflyselskab. Atlantic Airways flyver blandt andet charter for FolkeFerie.dk, der fik årets tredjeplads i sin kategori.

Network and Charter Manager, Pætur Rasmussen, var ikke i tvivl om, hvor Atlantic Airways vandt: “Vi er de bedste. Vi har et fantastisk godt personale, vi køber kun og flyver derfor kun med nye Airbus-fly, hvor der er god plads.”

Atlantic Airways har ruteflyvninger til Danmark, Norge, Skotland og Island – men en tredjedel af selskabets produktion er charter. ”Vi har fuldt charterprogram i år, næste år og har næsten allerede nu fuldt hus i 2020,” sagde Pætur Rasmussen.

Tryk for stort format. Vinderne af årets Danish Travel Awards 2018. Foto: Michael Stub.

Nye ruter til Danmark?
KLM vandt som bedste europæiske ruteflyselskab, og salgschef for Air France og KLM i Danmark, Anita Wagner Feddersen, sagde at KLM blandt andet står stærkt ved at kunne tilbyde sine kunder ordentlig service i situationer med uregelmæssigheder, for eksempel som følge af dårligt vejr.

KLM-chefen var ikke helt afvisende, men ikke overdrevet informativ, da der blev spurgt til, om KLM har planer om andre ruter til Danmark. I dag betjenes de tre største lufthavne, København, Billund og Aalborg.

Også Morten Balk, landechef for Emirates i Danmark, blev spurgt til ekspansionsplaner, da han modtog prisen som bedste interkontinentale ruteflyselskab.

”Man kan sagtens forestille sig, at vi vil øge,” sagde han om mulig flyvning nummer to mellem Dubai og København.

Hvad med Billund, spurgte Rasmus Tantholdt; I har jo søsterselskabet FlyDubai, der har mindre fly end selve Emirates. ”FlyDubai åbner jo næste uge på Helsinki, og der kunne måske være andre steder i Norden, som kunne være interessante for dem,” lød det diplomatiske svar.

Danish Air Transport landede som bedste indenrigsflyselskab foran Norwegian og SAS. ”Vi er ikke overrasket over at vi vinder,” sagde DAT’s Airline Operations Manager, Kristian Hvass, ligeud, da han modtog prisen.

Kigger på flyselskabernes nye ruter
”Vi har rejser over nærmest hele verden, men en inspiration er når der åbner nye flyruter til Danmark. Men vi gør også meget ud af at have vores eget, vi har egne lodges og mindre krydstogtskibe,” sagde pressechef Steen Albrechtsen, da han modtog prisen til Albatros Travel som bedste rejsearrangør.

Hans Mangaard kom på scenen for at tage prisen som bedste erhvervsrejsebureau med hjem til Aarhus. Denne pris er valgt efter afstemning i rejsebranchen.

Om hvorfor et mindre dansk erhvervsrejsebureau kunne vinde foran store globale aktører, sagde indehaveren af Mangaard Travel Group til Natasja Crone:

”Det er et miks af gode kunder, gode medarbejdere, god service, at vi forstår kunderne og ikke har nogen egentlige hyldevare.”

Den tykke hoteldirektør fra Kolding
En meget glad Peder J. Madsen kom på scenen for som administrerende direktør for Hotel Koldingfjord at modtage prisen som bedste hotel uden for København.

Hotel Koldingfjord har den sidste uges tid fået rigtig megen omtale i medierne – for det var her, i Finn Juhl-suiten, at USA’s tidligere præsident, Barack Obama, overnattede under sit Danmarks-ophold torsdag i sidste uge.

”Hvordan var det at møde Obama,” lød et spørgsmål, hvortil Peder Madsen sagde: ”Den tykke hoteldirektør fra Kolding blev lidt mundlam, da Obama kom hen og sagde ”Hello, Peder” til mig,” lød svaret.

Afstemning i salen
Ligesom sidste år skulle en af kategorierne finde sin vinder ved afstemning blandt publikum i Cirkusbygningen. I år var Bedste Hotelkæde i Danmark valgt ud. Her scorede Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, der sidste år åbnede i Aarhus, 31 procent af stemmerne, mens Radisson og Small Danish Hotels på en delt andenplads fik 23 procent, Scandic 15 og Sinatur de sidste otte procent.

Koncernchef hos Arp-Hansen, Dorte Krak, fortalte blandt andet, at kæden sidst på måneden åbner sit nyeste hotel i København, Wakeup III med 585 værelser overfor Marriott.

Portugals turistchef i Danmark, Stig Sommerfeldt Kaspersen, var aftenens eneste prismodtager, der genvandt prisen for sidste år – Portugal som bedste rejseland i Europa.

”Mange danskere kommer igen og igen til Portugal. De ser Portugal som et godt rejseland, hvor der er mange steder at besøge og mange ting at gøre,” sagde Stig Kaspersen.

USA vippet af pinden
USA har i årevis ved Danish Travel Awards siddet meget fast på prisen som bedste rejseland udenfor Europa. Men i år havde forbrugerne slet ikke placeret USA på top tre. Den bestod af to ganske hyppige lande på listen, Australien og Thailand, men Canada fik førstepladsen.

”Canada er måske lidt mere imødekommende (”welcoming”) end vores naboer mod syd,” sagde Adeline Grenier, senior trade commissioneer fra den canadiske ambassade i Danmark til spørgsmålet om, hvordan Canada kunne overtage førstepladsen fra USA.

Aftenens anden nye pris, Fremtidens Rejsemål (Upcoming Destination), blev vundet af Vietnam. Den vietnamesiske ambassade i Danmark kunne ikke være tilstede, så i stedet tog Göran Hansson, direktør for APG Scandinavia & Baltics, der blandt andet repræsenterer Vietnam Airlines i Norden imod prisen.

”Vietnam er et spændende rejseland; her er sand og strand og resorts, kultur, historie; Vietnam har alting – også lidt forsinkelser hist og her,” sagde Göran Hansson.

Relaterede artikler:

De vandt Danish Travel Awards 2018

15 timer med Barack Obama på Koldingfjord

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne