- STANDBY.dk - https://standby.dk -

DF-udspil kan styrke dansk turisme

Dansk Folkeparti går nu forrest i kampen for at styrke turisterhvervet og den danske mødeturisme.

Partiet har netop offentliggjort sit finanslovsforslag for 2011, og et af punkterne handler om momsafløftning til erhvervslivet ved køb af hotel- og restaurantydelser samt møder og konferencer.

 

”Det vil skabe nye arbejdspladser i hele landet, og mange af disse arbejdspladser er specielt interessante for yderområder og for lavt uddannede. Derfor har et styrket turist-fokus en række positive følger”, skriver partiet i sit finanslovsforslag. Her fremgår det også, at forslaget eventuelt kan indfases over en årrække.

 

I Horesta modtages udspillet med stor tilfredshed.

 

”Det er meget glædeligt, at momsafløftningen nu bliver en del af finanslovsforhandlingerne. Det er helt rigtigt set af Dansk Folkeparti, at fuld momsafløftning kan være et godt redskab til at styrke dansk turisme og udviklingen i udkantsdanmark. 60% af omsætningen inden for erhvervsturisme ligger uden for hovedstaden”, siger formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen.

 

”Der er et stort vækstpotentiale i at satse på turisterhvervet, og det har man erkendt i alle lande omkring os. I Danmark har vi mistet 9% af de udenlandske hotelovernatninger de seneste ti år, mens det øvrige Nordeuropa er gået frem med 19%”, siger han.

Skrevet af Flemming Juul