- STANDBY.dk - https://standby.dk -

DMC satser endnu mere på MICE

Incomingbureauet gearer en anelse ned på handlingen af krydstogter, men har dog fortsat næsten halvdelen af alle anløb i København og 28 procent i datterselskab i Tallinn.

Incomingbureauet  gearer en anelse ned på handlingen af krydstogter, men har dog fortsat næsten halvdelen af alle anløb i København og 28 procent i datterselskab i Tallinn.

Det er næppe nogen hemmelighed i branchen, at der er flere penge at hente i MICE-industrien end i krydstogter. Konkurrencen i nogle havne er meget hård, og cruiseselskaberne presser citronen til det yderste.

Alligevel holder DMC på det nærmeste skansen i København, men der er også opgaver i udbud, som man ikke bøjer sig ned efter.

”Jeg er glad for de mange faste kunder, vi har, og jeg mener da fortsat, vi har op imod halvdelen af alle anløb i København næste sommer,” siger adm. direktør og indehaver Jens Ehlers. ”I Aarhus har vi alle opgaverne, bl.a. en stribe anløb med Princess Cruise og ca. 3.000 passagerer pr. anløb.”

Han kan med tilfredshed notere, at DMC Gruppen med datterselskaber i Skandinavien, Finland og Estland i år omsætter for næsten 100 mio. kr. med et samlet plus på bundlinjen på op imod tre mio. kr.

”Dybest set er overskuddet ikke imponerende, men vi arbejder med små marginaler. Oprindeligt var vi mest kendt for at løse opgaver for krydstogtselskaberne i størrelsesorden 70 procent cruise og 30 procent incoming.

For tre år siden lagde vi en ny strategi, hvor vi besluttede, at vort miks mod 2015 skulle være 60 pct. MICE og 40 pct. Cruise – vel at mærke uden at formindske krydstogtandelen. I 2012 nåede vi næste fifty-fifty, så vi er på rette vej.

Især vores incoming forretning fra Norge til Danmark boomer i år. Kan nordmændene finde en undskyldning for at tage til København, så gør de det. Og det skal de ikke høre et ondt ord for,” slutter han.

DMC har 18 fast ansatte i København og en meget stor stab af freelance personale (ca. 300 i år) beskæftiget på en række specialopgaver. Hertil kommer selvstændige datterselskaber i Norge, Sverige og Estland samt søsterselskabet i Chile.