- STANDBY.dk - https://standby.dk -

DR-serie om Simon Spies og morgenbolledamerne

”Heidis farlige rejse,” ”Sex sat i system” og ”Tæsk og tavshed” er tre nye dokumentarprogrammer, hvor DR har talt med over 200 kilder, som kendte, arbejdede eller festede med Simon Spies.

Det er snart 40 år siden, at Simon Ove Christian Ogilvie Spies døde i 1984 i en alder af 62 år. Nu sætter Danmarks Radio fokus på den berømte rejsekoncerngrundlægger med overskriften ”Frisind eller overgreb.”

Den nye DR-dokumentarserie dykker ned i historien om Simon Spies og hans forhold til meget unge piger, bedre kendt som morgenbolledamerne. For hvad sker der, når vi ser på et nationalt koryfæ med nutidens øjne,” skriver DR i en pressemeddelelse.

For mange danskere, der kan huske ham, er Simon Spies stadig indbegrebet af ferie, fest og frisind. Den toneangivende forretningsmand blev ikke kun landskendt for Spies Rejser – han blev også folkeeje for sin hang til store armbevægelser og opskriften på det søde liv.

I den nye DR-dokumentarserie kigges der nærmere på de purunge piger, som altid var rundt om ham, hedder det.

Et nuanceret billede
I pressemeddelelsen siger DR’s dokumentarredaktør Erling Groth: ”De seneste to år har vi talt med flere end 200 kilder, som enten kendte, arbejdede eller festede med Simon Spies. Med dokumentaren har vi ønsket at give et nuanceret billede af Simon Spies, hvor vi ikke kun beskriver hans forretningssans og store succeser, men også kigger på, hvilke omkostninger, hans livsstil havde for mange af dem, som deltog i det.”

I de tre afsnit, der første sendes på mandag, den 22. august, – ”Heidis farlige rejse,” ”Sex sat i system” og ”Tæsk og tavshed” – følger man blandt andre Anika Barkan, som er søster til den tidligere morgenbolledame Heidi, og Charlotte Nielsen, som boede hos Simon Spies som morgenbolledame fra 1979 til 1981.

Sammen med 15 andre løfter de sløret for, at Simon Spies måske var mere end den finurlige mangemillionær. Var han i virkeligheden yderst bevidst om, hvordan han kunne groome fattige familier, så han kunne udnytte unge piger, spørger DR.

Hele dokumentaren kan ses fra søndag den 21. august på DRTV, og mandag den 22. august sendes første afsnit på DR1 klokken 21.25.

Relaterede artikler:

”Glade rejseledere giver glade gæster”

Læs uddrag af ny bog om Spies-ånden

Simon Spies gjorde livet til et eksperiment