- STANDBY.DK - https://standby.dk -

DRF: Snarligt coronapas vil hjælpe rejsebranchen

”Det kommende coronapas er et lys i mørket, det vil også sætte skub i rejsebranchen. Men det skal gælde internationalt og udviklingen skal gå hurtigt,” siger Danmarks Rejsebureau Forening.

Et digitalt coronapas kan genåbne dele af samfundet. Det vil være klar indenfor tre til fire måneder, håber regeringen.

Det oplyste fungerende finansminister Morten Bødskov på pressemøde onsdag med de administrerende direktører for Dansk Industri og Dansk Erhverv, Lars Sandahl Sørensen og Brian Mikkelsen. Håbet er, at den første version af coronapasset vil være klar i slutningen af februar. Herfra fortsætter den digitale udvikling.

Et coronapas kan åbne for aktiviteter i mange brancher. Oplevelsesindustrien, kulturlivet, restauranterhvervet og ikke mindst rejsebranchen. Udviklingen af et pas, der kan igangsætte rejseaktivitet for både erhvervs- og ferierejsende er glædeligt, siger Danmarks Rejsebureau Forening i en pressemeddelelse.

Tidshorisonten er for lang
”Jeg er virkelig glad for finansministerens melding i dag om coronapas. Det er et stort skridt på vejen til at få åbnet ikke mindst rejsebranchen igen. Men tidshorisonten på tre-fire måneder er for lang. Det kan ikke gå hurtigt nok, for det haster at få ikke bare rejsebranchen, men også resten af oplevelsesøkonomien som hoteller, musiklivet, museer, cafeer, restauranter med flere på benene igen,” siger Lars Thykier, administrerende direktør i DRF.

DRF ønsker coronapasset klar senest 1. maj og det skal også gælde internationalt. DRF håber, at EU, og gerne FN’s verdenssundhedsorganisation WHO, vil samarbejde om et internationalt coronapas.

”Ellers risikerer vi at drukne i bureaukrati og bilaterale aftaler,” siger Lars Thykier.

Mange praktiske spørgsmål
”Det er vigtigt for alle brancher, at hele EU bliver enige om, at acceptere hinandens coronapas. Det nytter ikke, at vi skal lave én aftale med for eksempel Grækenland, en anden med Spanien og en tredje med Tyskland,” siger Lars Thykier og fortsætter:

”Jeg er helt med på, at der også i en rum tid endnu vil være lande ude i verden, som det coronamæssigt ikke er forsvarligt at besøge nu og her. Men omvendt er der også mange lande, som vi formentlig kan rejse sikkert til om ganske få måneder, også uden for EU. Derfor er det vigtigt, at EU og WHO kommer på banen sammen.”

Danmarks Rejsebureau Forening ønsker desuden, at myndighederne allerede nu gør sig overvejelser om praktiske spørgsmål i forbindelse med coronapas. For eksempel, at man i coronapasset oplyser leverandøren af den modtagne vaccine og hvordan man vil stille sig i forhold til, at børn under 16 ikke bliver vaccinerede.

Relaterede artikler:

Coronapas: SAS og lufthavne ønsker international model

Her vil danskerne hen når grænserne åbner

”Vaccinepas er nøglen til genåbningen af Danmark”