- STANDBY.DK - https://standby.dk -

18.000 danskere tilmeldt USAs nye indrejsesystem

Foreløbigt er det ikke tvingende nødvendigt at være forhåndsgodkendt via ESTA-systemet for indrejse i USA. På feriemessen denne weekend er ESTA-agenter klar i Bella Center til at hjælpe danskerne.

ESTA – Electronic System for Travel Authorizations – trådte i kraft 12. januar. Det er USA’s seneste tiltag for at kontrollere, hvem der kommer ind i landet.



Men selv om 12. januar var skæringsdatoen, har USA endnu ikke fastlagt, hvornår statsborgere fra visa waiver-lande som Danmark skal være oprettet i ESTA og dermed forhåndsgodkendt til at blive transporteret til USA. Indtil videre kan man nøjes med udfylde den grønne formular, I-94W.



Det sagde chefen for ESTA, Beverly Good, på et orienteringsmøde torsdag for den danske rejsebranche.



I princippet kan man ESTA-godkendes samme dag som afrejsen, sagde hun og fortalte, at dansk er blandt de foreløbig 21 sprog på ESTA’s hjemmeside – https://esta.cbp.dhs.gov/



Der kommer ca. 50.000 ansøgninger om dagen, nogle dage har der været op mod det dobbelte.



”98,5 % af ESTA-ansøgerne godkendes på sekunder, en procent tjekkes nærmere, hvilket tager max tre dage – mens 0,4 % afvises af flere grunde,” sagde Beverly Good.



Foreløbig er 18.000 danskere blevet ESTA-godkendt.



Beverly Good ved ikke, hvornår ESTA bliver obligatorisk. ”Det kan blive til maj, august eller senere i år.”



Har rejsebureauer problemer med ESTA kan de e-maile til: ESTA@cbp.dhs.gov eller ringe til: 001 202 344 3710.



Beverly Good understregede, at det vigtigste ved ESTA-formularen er, at oplysningerne om ens pas er korrekte.



Danmarks Rejsebureau Forening har gentagne gange kraftigt frarådet sine medlemmer at klare ESTA-registreringen – begår bureauet en fejl i indtastningerne, kan bureauet gøres ansvarlig for kundens problemer.



En godkendelse af den rejsendes ansøgning gælder i to år eller til passets udløb.



En ESTA-godkendelse tjener alene som grønt lys for at transportøren – fx SAS – må flyve én til USA. Den egentlige indrejsetilladelse gives fortsat af immigrationsbetjenten i den amerikanske lufthavn.



USA er det oversøiske land, flest danskere rejser til. Hvis tendensen fortsætter, forventes danske rejsebureauer i år at sende op mod en kvart million danskere til USA – bl.a. lokket af, at USA har fået et bedre image med Barack Obama som ny præsident.





HB


Skrevet af