- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Emirates klar med største fly i CPH

Fra i morgen, 1. februar, øger Emirates igen kapaciteten mellem Københavns Lufthavn og Dubai. Selskabet indsætter officielt Boeing 777-300 på ruten. Flyet har plads til 428 passagerer.

Fra i morgen, 1. februar, øger Emirates igen kapaciteten mellem Københavns Lufthavn og Dubai. Selskabet indsætter officielt Boeing 777-300 på ruten. Flyet har plads til 428 passagerer.

Kun Airbus A380 har større kapacitet – og ved at bruge selskabets B777-300 på ruten til København betyder det, at Emirates opererer det største passagerfly i lufthavnen.

Boeing 777-300ER med plads til 428 passagerer er det næststørste i Emirates’ flåde – kun overgået af Airbus A380, verdens største passagerfly.

Det er tredje gang siden lanceringen i august 2011, at Emirates øger sin kapacitet på den daglige rute mellem København og Dubai.

Selskabet er gået fra en A330-200 med plads til 237 passagerer til et mix af B777-200LR og B777-300ER for et års tid siden med plads til henholdsvis 275 og 364 rejsende.

Fra 1. oktober blev ruten en ren B777-300ER-operation, og nu indsætter Emirates så en ny version af den samme flytype. Den nye version har kun to klasser, turistklasse og business class, mens den hidtidige B777 på strækningen også have første klasse.

”Vi oplever særdeles positiv respons fra både leisure- og business-passagerer for Dubai som destination, men i særdeleshed også for Dubai som centralt hub til vækstmarkeder som Indien, Asien, Australien og Afrika,” siger Emirates nordiske chef, Teddy Zebitz.

”Emirates’ rute til Dubai er en succeshistorie, og den bidrager stærkt til at sikre gode forbindelser fra Skandinavien til Mellemøsten, Asien og Australien. Emirates har gang på gang sat større fly ind på ruten til Dubai, og i takt med selskabets ekspansion og Dubais succes som knudepunkt, tror vi, at vi kommer til at se endnu mere til Emirates i København,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn. Dermed antydes det atter, at Emirates på et tidspunkt kommer til at flyve mere end en gang om dagen på Københavns Lufthavn.