- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Emirates på vej mod verdenstoppen

Hvis det Dubai-baserede flyselskab fortsætter sin vækst, kan det ved årets udgang være verdens næststørste.

Hvis det Dubai-baserede flyselskab fortsætter sin vækst, kan det ved årets udgang være verdens næststørste.

De traditionelt dominerende amerikanske gigantselskaber presses af opkomlinge, og det sætter spor i sammenligningerne selskaberne imellem, konkluderer konsulentvirksomheden CAPA, der har opgjort styrkeforholdene mellem flyselskaberne, skriver business.dk.

Det fremgår at Emirates kom ud af 2012 som verdens tredjestørste når der måles på antal sædekilometer og med sin vækstrate vil selskabet komme ud af 2013 som verdens næststørste.

Hvis ikke United og Continental var fusioneret – hvilket først endeligt skete i 2012 – kunne Emirates have været verdens største ved udgangen af året.

CAPA beregner Uniteds kapacitet i form af sædekilometer pr. uge til 6,1 milliarder i december 2012, mens Delta Air Lines’ kapacitet var 5,6 og Emirates 4,9. Emirates’ kapacitet voksede i forhold til december 2011 med 18,4%, mens Deltas faldt med 0,3%.

SAS er ikke på CAPAs liste over de 50 største selskaber med hensyn til tilgængelige sædekilometer – kaldet ASK. Opgørelsen domineres af selskaber, der har mange langruter. Det højest rangerede europæiske selskab er Lufthansa som nummer seks på listen lige foran British Airways og Air France.

Hvis man for Air France medregner KLM, ville de to overgå Lufthansa på CAPAs liste.

Når det kommer til verdens største lufthavne, så fører Atlanta Hartsfield-Jackson med 1,9 millioner sæder om ugen, skarpt forfulgt af hovedlufthavnene i Beijing og Tokyo. Fjerdepladsen har Londons Heathrow-lufthavn med 1,6 millioner sæder og Dubai med 1,5 millioner.