- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Esbjergs lufthavnschef fritstillet

LUFTHAVNE: Esbjergs lufthavnschef i 27 år blev efter længere sygdomsforløb fritstillet i går. Esbjerg Kommune, der driver lufthavnen, har konstitueret vicelufthavnschefen som daglig leder. Det er tredje gang i år med skifte i direktørstolen i danske lufthavne.

Vicelufthavnschef Anette Bendixen fortsætter som konstitueret lufthavnschef i Esbjerg.

LUFTHAVNE: Esbjergs lufthavnschef i 27 år blev efter længere sygdomsforløb fritstillet i går. Esbjerg Kommune, der driver lufthavnen, har konstitueret vicelufthavnschefen som daglig leder. Det er tredje gang i år med skifte i direktørstolen i danske lufthavne.

Esbjerg Kommune og lufthavnschef Peter Bay blev i går enige om en fratrædelsesaftale, oplyste kommunen.

”Begge parter er glade for at være kommet til en løsning, jeg vil benytte lejligheden til at sige Peter Bay tak for de 27 år, han har været lufthavnschef. Han har bidraget til udviklingen af Esbjerg Lufthavn som arbejdsplads og servicefunktion for offshore-branchen,” siger Esbjergs kommunaldirektør, Otto Jespersen.

”Det har været 27 år med masser af spændende udfordringer. Takket være dygtigt personale har Esbjerg Lufthavn altid leveret professionel service til sine kunder,” siger Peter Bay i pressemeddelelsen.

Vicelufthavnschef Anette Bendixen fortsætter som konstitueret lufthavnschef, oplyses det.

Avisen JydskeVestkysten skrev tidligere i år, at Peter Bays dage som lufthavnschef var talte. Han blev sidste år alvorligt syg af kræft, og i den forbindelse ønskede direktionen på Esbjerg Rådhus et generationsskifte på posten. Imidlertid kæmpede Peter Bay sig tilbage og mødte på arbejde, dog kun for få måneder senere at blive sygemeldt igen – angiveligt pga. presset fra sin arbejdsgiver, skrev avisen.

48-årige Anette Bendixen landede for fire år siden i sit nuværende job som vicelufthavnschef i Esbjerg efter 23 år som ansvarlig for groundhandling hos daværende Cimber Air.

Hun sagde i går til standby.dk:

”Som vicelufthavnschef i Esbjerg har jeg bl.a. haft ansvar for driften og de 67 ansatte. Esbjerg Lufthavn har hidtil i år haft stigning i passagertallet på 14 pct., ikke mindst pga. af de mange helikopteroperationer fra BelAir og DanCopter til boreplatforme mm. i Nordsøen.”

”På de travle dage starter og lander en helikopter i snit ca. hvert kvarter i lufthavnen fra kl. 6 morgen til kl. 22 om aftenen.

Desuden har Esbjerg Lufthavn to flyruter – Danish Air Transport flyver to gange om dagen fra Esbjerg til Stavanger, mens BMI Regional har daglig afgang på sin rute fra Aberdeen,” siger Anette Bendixen og tilføjer, at der ikke er noget nyt mht. at få genetableret flyrute til Københavns Lufthavn – ”til gengæld håber vi, at Esbjerg Lufthavn med sin gode infrastruktur tæt til motorvejen kan tiltrække flere fragtflyvninger.”

Med Esbjerg Kommunes farvel til Peter Bay er det tredje gang i år, at en dansk lufthavn skifter chef.

I april blev Ole Paaske med kort varsel droppet som direktør for Aarhus Lufthavn; han blev i sommer afløst af Peter J. Høgsberg, hentet fra direktørstolen i Odenses Hans Christian Andersen Airport. Ny direktør i Odenses lufthavn bliver salgschef i Air Greenland, Christian Berg.