- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Etihad køber mere af Aer Lingus

Etihad Airways har købt endnu en aktiepost i det nationale irske flyselskab, Aer Lingus. I to omgange har det Abu Dhabi-baserede selskab forøget sin aktiepost fra 2,98% til 4,11%. Aer lingus var blandt de første selskaber, som indgår i det, Etihad kalder sin ‘equity alliance’, hvor man opkøber aktier i andre flyselskaber. Størst andel har ...

Etihad Airways har købt endnu en aktiepost i det nationale irske flyselskab, Aer Lingus. I to omgange har det Abu Dhabi-baserede selskab forøget sin aktiepost fra 2,98% til 4,11%.

Aer lingus var blandt de første selskaber, som indgår i det, Etihad kalder sin ‘equity alliance’, hvor man opkøber aktier i andre flyselskaber. Størst andel har man med 49% af det tidligere JAT Airways som skiftede navn til Air Serbia.

Ud over de to selskaber ejer Etihad Airways 29% af airberlin, Tysklands næststørste flyselskab, en tredjedel af schweiziske Darwin Airline, som skiftede navn til Etihad Regional,  som feeder til Zürich, hvor Etihad åbner en ny rute til Abu Dhabi, 24% af indiske Jet Airways og 19,9% af Virgin Australia, som konkurrerer med Qantas, der er delvist ejet af Emirates.

Ud over at opnå indflydelse på de enkelte selskaber i ’equty alliance’, er det med til at sikre de deltagende flyselskaber bedre priser på nye fly, da den del af forretningen er overtaget af Etihad for flere af selskaberne som dermed opnår mængderabatter.

Yderligere har Etihad sikret sit ’netværk’ gennem en række code share aftaler med omkring 30 flyselskaber med det primære formål at tiltrække trafik til selskabets hovedhub i Abu Dhabi.