- STANDBY.dk - https://standby.dk -

EU godkender alliance over Atlanten

British Airways har modtaget tilladelse fra EU-kommissionen til at samarbejde med American Airlines og Iberia om transatlantiske flyvninger.

Konkurrencen er ikke fjernet, men nok hæmmet en hel del, mener nogen efter, at EU-kommissionen har tilladt transatlantiske flyvninger i et tæt samarbejde mellem BA og den ny partner Iberia samt alliancepartneren fra One World American Airlines.

 

Det er en forudsætning for den tilladelse, som er på vej fra det amerikanske trafikministerium, DOT, at konkurrencen ikke forringes. Det skal blandt andet ske ved frigivelse af nogle slottider til andre.

 

På den helt afgørende rute (den kampen står om) mellem London Heathrow og New York, skal der kun afgives slottider, hvis antallet af afgange og service generelt bliver lavere end i dag. Umiddelbart meget lempelige vilkår.

 

"Vi afventer DOT´s svar, men vi har faktisk givet myndighederne grønt lys for at bruge nogle af vore slots til Heathrow til konkurrenterne til USA. Det er en pragmatisk beslutning, sådan at vi kan komme i gang med vores nye muligheder så hurtigt som muligt. Jeg garanterer, at der ikke bliver mindre konkurrence i fremtiden, " siger BA´s koncernchef Willie Walsh (foto).

Skrevet af Ejvind Olesen