- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hotelkæde tæt på kollaps i Danmark

Ifølge Take Offs oplysninger overtager svenske Elite Hotels to Accor-hoteller i København, formentlig flagskibet Sofitel Plaza ved Hovedbanegården samt enten Mercure Copenhagen eller Mercure Richmond.

Elite Hotels har i dag 17 hoteller i Sverige.De øvrige hoteller, de mere ydmyge under varemærket Ibis: Crown, Triton og Star på Vesterbrogade, menes at gå til en norsk hotelkæde. Det kan være Rica, som har taget flere tilløb til at komme ind i København – i øvrigt ejes ca. 40 % af i Riga af en anden norsk hotelkæde, Choice.Accor vil ud af Danmark fordi huslejen på dets seks hoteller i København er for høj og hovedkontoret i Paris vil ikke længere finansiere millionunderskuddet i Danmark, det var sidste år på 32 mio. kr.

Franske Accor har 4.000 hoteller på verdensplan.Til Take Off sagde operationschef for Accor i Danmark, Tristan Beau de Lomenie, i sidste måned:

”Vi vil helst ikke forlade Danmark, men det kan blive nødvendigt. Vi har afbrudt kontrakten med udlejeren af de seks ejendomme med vores hoteller, hvor vi betalte cirka 50 % over markedsniveau.”Ifølge Take Offs oplysninger har Accor betalt 105 mio. kr. for at komme ud af aftalen før tid med udlejeren, firmaet Sorana, ejet af Lorentz Th. Jørgensen. Sorana har sat de bygninger, som huser de seks Accor-hoteller, til salg.Accor har været i Danmark i seks år. Kædens hoteller har 663 værelser og en gennemsnitsbelægning på 69 %.Accor, der har en lang række varemærker indenfor hotelbranchen, er navnlig stærk på 3-stjernede hoteller.HB


Skrevet af