- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Nye teknologier på flyrejserne

Procedurer ved billetudstedelse, check-in og behandling af bagage er nogle af de områder, som vil blive ændret med en række nye teknologier. Det er i hvert fald, hvad Den internationale samarbejdsorganisation for luftfart, IATA, arbejder på.  
Det projekt, der betyder den største forandring for passagererne, er et helt nyt system for check-in – kaldet ”multibrugskiosker” – som de forskellige flyselskaber skal deles om. Disse kiosker behøver ikke at befinde sig på lufthavnsområdet. Ligeledes er boarding-passets tid ved at være ovre. Det projekt, IATA har på tegnebrættet har nemlig den fordel, at passagererne hjemmefra kan udstede deres helt egne boarding-pas.
Allerede i 2007 planlægger IATA at udskifte de gammeldags papirbilletter med elektroniske billetter. Det betyder, at passagerer ved check-in kun skal vise ID, fordi alle øvrige passageroplysninger allerede findes i store datalagre.
De nye teknologiske forbedringer kan spare luftfartsselskaberne for store beløb, forudser IATA, ligesom de gør servicen for passagererne endnu bedre.
(Børsen, 23/11)

Skrevet af