- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Færre kinesere besøger Europa

Nye analyser fra ForwardKeys, som dagligt undersøger 14 millioner bookinger verden over, afslører, at den kinesiske udenrigstrafik til Europa er faldet med 7,7% fra november 2015 til oktober 2016.

Men der er tale om et meget blandet billede, hvor en række lande i Europa falder meget, mens andre har en betydelig stigning i antallet af kinesiske besøgende.

Ifølge Olivier Jager, ForwardKeys CEO, er det terrorangrebene i Frankrig, der har skræmt de besøgende fra Kina: ”Mange kinesiske Europa-rejser omfatter desuden nabolandene, så nedgangen til Frankrig smitter af på lande som Benelux, Tyskland og Italien”.

Byerne, der er hårdest ramt er Paris og Milano med respektive 23,4% og 25% færre bookinger. De følges af Rom og Venedig med henholdsvis 17% og 18%, samt Frankfurt og Zürich, begge med 11%.

Imidlertid har Nordeuropa, Spanien og Storbritannien haft flere kinesiske besøgende. Barcelona og Madrid øgede med 11% og 9%, mens Helsinki, København og Stockholm øgede med henholdsvis 9%, 6% og 2%. For UK har London haft en vækst på 7,8% og Manchester på 27%. Dublin i Irland steg med hele 37%.

Tilrejsende fra hele den asiatiske region til Europa er især faldet for Istanbul og Paris med nedgange på henholdsvis 27% og 24,4%. Til gengæld har der været vækst for København med 14%, Helsinki med 13,1% og Stockholm med 12%.  Moskva har gjort det bedst af alle med en vækst på 23%.