- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Farvel til Hilton

HOTELLER: Fredag er sidste chance for at overnatte på Hilton Copenhagen Airport – 1. april overtager norske Choice driften af bygningen. I går blev Hilton-skiltene fjernet. ”Jeg er ked af, at Hilton forsvinder, men ønsker Choice held og lykke,” siger Horesta-formand.

Hilton-skiltene på facaden af Hilton Copenhagen Airport blev i går pillet ned.

HOTELLER: Fredag er sidste chance for at overnatte på Hilton Copenhagen Airport – 1. april overtager norske Choice driften af bygningen. I går blev Hilton-skiltene fjernet. ”Jeg er ked af, at Hilton forsvinder, men ønsker Choice held og lykke,” siger Horesta-formand.

Det er desværre ingen aprilsnar: Som led i en aftale med Københavns Lufthavn, der ejer bygningen med Hilton Copenhagen Airport, overtager norske Choice Hotels driften fra på lørdag, 1. april.

Samtidig omdøbes det nuværende Hilton-hotel til Clarion Hotel Copenhagen Airport og renoveres for 70 mio. kr. Clarion er et af Choice’s varemærker.

Choice’s aftale med Københavns Lufthavn omfatter også, at den norske hotelkæde skal opføre et hotel med 500 værelser ved siden af det nuværende Hilton. Prisen bliver omkring 730 mio. kr. for det kommende Comfort Hotel, et andet af Choice’s varemærker. Hotellet åbner i 2020.

Hilton Copenhagen Airport åbnede 1. februar 2001 med en management-kontrakt på 20 år med Københavns Lufthavn. Det er endnu uklart, hvor lufthavnen opsagde kontrakten før tiden.

Nyheden om Choice’s overtagelse af det nuværende Hilton-hotel blev præsenteret sidst i januar. Ved pressemødet ville Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, ikke kommentere standby.dks information om, at Hilton fik opsigelsen af samarbejdet med Københavns Lufthavn lidt over 24 timer før pressemødet. ”Vi har fulgt reglerne,” sagde han.

Seks  mio. besøgende

Da 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport i 2011 fejrede sit 10 års jubilæum, sagde den daværende direktør, Claus Steiner, til takeoff.dk: ”Ud over vi udlejer ca. 100.000 værelser om året, har vi også årligt ca. 300.000 til møder og receptioner – uden at de overnatter på vores 382 værelser.”

Hvis de tal fortsat holder, har Hilton Copenhagen Airport siden sin åbning haft ca. 1,5 mio. overnattende gæster og 4,5 mio. øvrige besøgende.

Om det kommende farvel til Danmarks eneste Hilton-hotel, et af verdens bedst kendte hotel-varemærker, siger bestyrelsesformand for Horesta, Jens Zimmer Christensen, til standby.dk: ”Jeg er ked af, at et så godt internationalt varemærke som Hilton forsvinder fra Danmark, jeg håber Hilton vender tilbage – men jeg ønsker også Choice held og lykke.”

1.700 nye hotelværelser

Jens Zimmer Christensen tilføjer, at det generelt går godt for den danske hotelbranche: ”2016 blev godt år, og fremgangen er fortsat i år – og der er mange projekter om nye hoteller i bl.a. Storkøbenhavn. Alene i år forventes der at komme 1.700 nye hotelværelser i regionen.”

Sidste år havde de danske hoteller omkring 45 mio. overnatninger – ca. halvdelen var udenlandske gæster.